Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Skoda løfter sløret: Ny elbil får lang rækkevidde og stort bagagerum

Nu viser Škoda den første video af Enyaq Coupé iV uden camouflage. Den afslører et strømlinet design, som giver den eldrevne SUV klassens laveste luftmodstand.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Aerodynamikken er en vigtig faktor for en elbils rækkevidde. Jo lavere luftmodstand, desto længere rækkevidde, fordi bilen skal bruge mindre energi på at ‘presse’ sig gennem luften.

Nu viser Škoda den første video af den nye Enyaq Coupé iV uden camouflage, hvor man kan se konturerne af et strømlinet design, som også giver Enyaq Coupé iV klassens laveste luftmodstand. Faktisk er luftmodstandskoefficienten så lav som 0,234 Cw. Til sammenligning har den nye Škoda Fabia, som har minibilklassens laveste luftmodstand, en luftmodstandskoefficient på 0,28 Cw.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.computerworld.dk/uploads/aod/2021/12/Mynewsdesk-2.mp4"][/video]

Lang rækkevidde

Den lave luftmodstand ses på rækkevidden. Med det største batteri på 82 kWh (netto 77 kWh) og en elmotor på 150 kW (204 hk)/310 Nm klarer Enyaq Coupé iV 80 mere end 535 km (WLTP) på en opladning

Med en længde på 4.653 mm og en højde på 1.617 mm er Enyaq Coupé iV 4 mm længere og 1 mm højere end Enyaq iV. Bredden på 1.879 mm og akselafstanden på 2.765 mm er den samme. Dermed er Enyaq Coupé iV også stort set lige så rummelig som Enyaq iV, selvom den faldende taglinje tager en anelse af pladsen i bagagerummet. Hvor Enyaq iV har 585 liter bagagerumsplads, har Enyaq Coupé iV 570 liter.

Kabine med bæredygtige materialer

I kabinen får man glæde af panoramaglastaget, som er standardudstyr. Det samme er interiørtemaet Design Selection Loft, der giver oplevelsen af en moderne stue.

Derudover er der en håndfuld andre Design Selections at vælge imellem, hvor f.eks. Design Selection Lodge har sædeindtræk af 40 procent ren uld og 60 procent polyester. Sidstnævnte er produceret af genbrugte PET-flasker – der går cirka 318 plasticflasker på et sæde.

Škoda Enyaq Coupé iV får verdenspremiere 31. januar i Prag og kommer til Danmark til sommer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere