Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Nokia T20: Pæn - men lige lovlig sløv

Designet er flot, prisen er god, og den klarer det basale på fornuftig manér, men kompromisserne mærkes.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis du køber en tablet primært for at surfe lidt på nettet, læse opskrifter eller underholde børnene, er det ude af proportioner at betale flere tusinde kroner. Så kan denne billige Nokia være en mulighed.

Den er nydeligt designet. Vi forventer plastik i dette prissegment, men T20 er skabt i sandblæst aluminum og har relativt smalle rammer omkring skærmen. Det giver en høj kvalitetsfornemmelse.

Der er mulighed for at logge ind med ansigtsgenkendelse, hvilket bidrager til en brugervenlig oplevelse, der bakkes godt op af en overskuelig brugerflade, baseret på Android i mere eller mindre ren form.

Nokia garanterer to års systemopdateringer og tre års sikkerhedsopdateringer. Ret flot i denne prisklasse. Så langt giver T20 en oplevelse, der kan matche de dyrere i testen.

Skrabet teknologi

Men herfra går det ned ad bakke. Skærmen har nogenlunde skarphed, men er udvasket i farverne og halter på kontrast. Stereohøjttalerne lyder dog anstændigt.

Ydelsen er det absolut laveste for blot en nogenlunde smidig oplevelse. Basale opgaver som systemnavigation og websurfing klarer T20 fint, men glem alt om avancerede spil eller videoredigering. Med maksimalt 4 GB ram og 64 GB lagerplads levnes der heller ikke meget plads til multitasking og store app-biblioteker.

I sidste ende havde vi foretrukket, at Nokia havde brugt lidt mindre krudt på designet og prioriteret teknologien højere i stedet.