Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: TCL 10 Tab Max: Det basale til fin pris

Prisen er overkommelig, og kvaliteten er tilstrækkelig til de mest almindelige opgaver.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Skal din tablet bruges til at se lidt film på farten og underholde børnene, kræver det ikke den mest avancerede teknologi. Men det er selvfølgelig vigtigt, at det grundlæggende er i orden. Det er det i TCL 10 Tab Max, som sælges til fornuftig pris.

Designet er nydeligt med aluminum i kanterne og hård plast bagpå. En stilfuld tablet, som er dejlig let og nem at finde plads til i tasken.

Skærmen er det svageste led på en tablet. Hvis ikke kvaliteten af denne er god nok, bliver oplevelsen aldrig tilfredsstillende. Det er typisk her, de billige tablets kommer til kort.

Heldigvis har TCL forsynet 10 Tab Max med en skærm af anstændig kvalitet. TCL 10 Tab Max er selvsagt ikke på niveau med skærmene på de dyreste tablets, men det 10,3” store FHD+-display er lige præcis godt nok til at give en tilfredsstillende oplevelse, når du for eksempel ser film, surfer på nettet og lignende.

Fin til de små opgaver

Det er da netop også opgaver som disse, 10 Tab Max er bedst egnet til. Kræfterne er nemlig ikke kolossale. Du får lidt mere power end i Nokias tablet og dermed en lidt mere smidig oplevelse, men 10 Tab Max er ikke en tablet, der egner sig specielt godt til gaming eller krævende medieopgaver.

Små børnespil og den slags klarer den på ganske fin manér, og her får man også glæde af et par fine højttalere, der sikrer tålelig lyd, uden at man tilkobler eksterne højttalere.

Så selvom der er grænser for, hvad du kan anvende 10 Tab Max til, er den værd at overveje som en tablet til børnene, til sofahygge eller til underholdning på farten, da den i disse situationer leverer en ganske glimrende oplevelse.