Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Canon smider nyt kamera ud på et marked i krise

Her er et nyt, begyndervenligt DSLR-kamera til en attraktiv pris. Men findes kunderne – køber de ikke bare et systemkamera?.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis du ikke er superrutineret hobbyfotograf – eller måske bare ønsker at kunne tage gode billeder uden at ofre en formue på dit næste kamera – så skal du måske kaste et blik på DSLR-kameraet Canon EOS 850D. Du må dog vente til april, hvor nyheden kommer ud i butikkerne til en behagelig pris på lige knap 7100 kroner.

Det er modigt af Canon at smide et DSLR-kamera ud på lowend-markedet (7100 kroner er da en pæn sum penge, men ikke i DSLR-verden). For dette marked styrtdykker. Kunderne er der ikke i samme omfang som tidligere. De har enten overgivet sig til mobiltelefonen eller vælger et spejlløst systemkamera, som i dette prislag kan levere særdeles god billedkvalitet og er mere håndterbart.

Men hvad gør Canon så – trods de hårde odds – for at score en masse kunder?

Vi befinder os her i Canons højeste ende af begynder-sortimentet. Kameraets Dual Pixel CMOS APS-C-sensor har en opløsning på 24,1 megapixel, og videoer kan du optage i 4K/25 fps (men ikke 30 fps).

Autofokus som i dyrere kamera

Som en del af Canons EOS-system kan brugere benytte hvilket som helst EF- eller EF-S-objektiv sammen med kameraet. En Speedlite-flash kan kobles på, og man kan tilslutte en ekstern mikrofon via 3,5 mm-stikket til videooptagelser. Kameraet sælges også i kit med objektivet EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM.

850D byder på kontinuerlig optagelse med 7 billeder i sekundet, hvilket er ganske godt for et kamera i begynderklassen. Autofokus ser også ud til at være af høj kvalitet med en RGB+IR-målesensor, som er udstyret med 220.000 pixel og Flicker Detection ligesom i det lidt dyrere Canon EOS 90D-kamera.

Brugervenlighed er en af Canons styrker, og her synes kameraet at leve op til forgængerne. Så måske alligevel: Ved at lægge sig i den høje ende af begyndermarkedet og kombinere det med de sædvanlige Canon-dyder, vil Canon EOS 850D trods alt kunne tiltrække nysgerrige blikke. Vi hepper – for et spejlreflekskamera er da stadig noget særligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere