Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Netflix sænker billedkvaliteten på grund af Corona-krisen

På kraftig opfordring fra EU har Netflix valgt at sænke streamingkvaliteten, så presset på netværkene i Europa lettes i disse tider, hvor Corona-situationen betyder, at mange er nødt til arbejde hjemme.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er pres på internettet for tiden. Når vi ikke kan se hinanden fysisk, så gør vi det via internettet, og når vi ikke kan komme ind på kontoret og arbejde, så gør vi det også derhjemme fra, over internettet. Også underholdningen sker via internettet fra diverse streamingtjenester, når vi ikke har mulighed for at gå ud til koncerter og i biografen, men EU sendte tidligere ugen en appel til streaming-giganten Netflix om ikke man ville sænke billedkvaliteten på deres tjeneste, for at lette presset på de i forvejen stærkt pressede netværk.

Reduktion på 25 procent

Denne opfordring har Netflix taget til efterretning. De næste 30 dage vil billedkvaliteten derfor være reduceret. Ikke sådan at du pludselig oplever at gå fra 4K til SD-kvalitet, det sker mere subtilt i form af en nedskalering i bitrate. Man vil næppe føle det store tab, men ikke desto mindre skal ændringen ifølge Netflix give en reduktion i trafikken på cirka 25 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere