Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: D-Link DCS-8000LHV2: Skarp overvågning med meget billigt kamera

Dette lille overvågningskamera, D-Link DCS-8000LHV2, som optager med 1080p-teknologi og leverer 30 billeder i sekundet er nærmest sensationelt billigt.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I denne prisklasse har vi ofte set overvågningskameraer, der får personer og køretøjer i bevægelse til at minde om Gøg og Gokke, men på denne parameter kan DCS-8000LHV2 til blot 599 kr. måle sig med de bedste på privatmarkedet.

DCS-8000LHV2 er en opdateret version 2 af en af D-Links bestsellere. Kameraets opløsning er øget fra HD til FHD, og ellers er der stadig sparet lidt på udstyret. Bevægelsesregistreringen kan kende forskel på personer og ting, men kan ikke opdele billedet i zoner. Lydsektionen er 1-vejs og kan derfor trigge optagelser, men man kan ikke tale via kameraet. Dette kan vi dog nemt leve med.

Hvis man slår den mikroskopiske grønne lysdiode fra, bliver dette kamera næsten umuligt at få øje på. Men det er der, og det gør sit arbejde. Det kan også gemmes af vejen i en blomster-dekoration eller mellem noget nips på en hylde. En lille holder med vipbart hoved kan gøre det nemt at vælge, hvad der skal med på optagelserne.

Kameraet reagerer hurtigt og er godt til at optage bevægelser. Det har et mere kulørt syn på verden end de fleste overvågningskameraer. Eksempelvis bliver en afdæmpet, bordeauxfarvet trøje nærmest knaldrød, når den indfanges af det lille kamera. Med en dækning svarende til 138 grader har DCS-8000LHV2 dog et forholdsvis bredt synsfelt plus en behersket fortegning.