Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stor opdatering klar til et udvalg af Huawei-mobiler - se om din er på listen

Huawei har netop udsendt en stor system opdatering til deres smartphones. EMUI 10.1 skal give en flydende oplevelse på tværs af enheder. Se hvilke mobiler der får den her ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mens samarbejdet med Google og dermed den direkte adgang til Android efterhånden ser ud til at være fortid, så melder Huawei sig klar med udrulningsplanen for den nyeste version af deres egen brugerflade. En brugerflade der fortsat kører med Android som motor, men i den frie open source udgave, så Huawei ikke er hæmmet af amerikanske restriktioner.

Frisk design

Designet af EMUI 10.1 er baseret på samme princip, som blev introduceret i forbindelse med EMUI 10 – Beyond Beauty. Men der er nye tilføjelser og forbedringer, der skal optimere brugeroplevelsen.

I forbindelse med EMUI10 lancerede Huawei Always on Display med levende farver. EMUI 10.1 præsenterer 3D Rendered Always-on Display, som adskiller digitale figurer og skikkelser fra baggrunden i en flerlags-konstruktion. Denne funktion vil blive rullet ud til flere enheder i denne opdatering, men tilgængeligheden kan variere afhængig af model).

I den nye version vil brugerne også se tre fingeraftryksanimationer til at låse smartphonen op, som er inspireret af elementerne jord, ild og vand.

Arbejd med flere apps

Når man swiper mod midten fra begge sider vises et sidepanel, hvorfra apps kan trækkes ud og derved startes den nye Multi-Window-funktion. Brugere kan arbejde med to apps samtidigt – trække og slippe billeder, tekst og filer fra den ene til den anden i ét og samme vindue. Desuden gør svævende notifikationer det nemt at besvare beskeder uden at skulle forlade den aktuelle app.

For at sikre, at smartphonens scroll-animation ser flydende og naturlig ud for det menneskelige øje, har Huawei tilføjet det nye Friction Slide baseret på fysikkens love. Som et resultat vil man opleve en optimal acceleration, når man scroller, selv ved varierende opdateringsfrekvens, hvilket giver brugeren en super jævn og gnidningsfri oplevelse, når man læser en artikel eller browser en hjemmeside.

Forbind med pc'en

Huawei Share er bedre end nogensinde før. Funktionen, der oprindeligt blev introduceret for at muliggøre højhastighedstransmission af data mellem smartphones og PC'er, kan nu facilitere overførsler mellem 1+8-enheder, inklusiv smartphones, PC'er, smart-højtalere, tablets og mere.

Med EMUI10 præsenterede Huawei funktionen Multi-skærm-samarbejde, der muliggør sammenkoblingen af flere skærme mellem Huawei smartphones og bærbare, så begge enheder kan anvendes på samme skærm. EMUI 10.1 tilføjer flere muligheder til denne funktion, som eksempelvis at modtage lyd- eller videoopkald på PC, at bruge PC-applikationer til at åbne filer og hyperlinks på smartphones eller at anvende telefonens mobildata på PC'en med et enkelt klik. Dette gnidningsfrie samarbejde mellem skærme vil øge brugernes produktivitet og effektivitet, særligt i et kontor-setup.

Fotos på tværs af enheder

Huawei EMUI 10.1 gør det muligt for brugerne at få adgang til billeder på tværs af platforme via Cross-Device Photo Gallery. Hvis en bruger f.eks. har nogle billeder på sin smartphone og nogle andre på sin bærbare computer, vil denne tværgående enhedsforbindelse gøre det muligt for brugeren at browse og søge blandt alle filerne på én skærm, forudsat at de er tilsluttet det samme Wi-Fi AP-netværk og logget ind på det samme HUAWEI-ID. Cross-Device Photo Gallery er nu tilgængelig i Europa og vil snart blive rullet ud i flere lande.

Disse mobiler får den nye EMUI 10.1 opdatering:

HUAWEI Mate 20
HUAWEI Mate 20 Pro
HUAWEI Mate 20 X (5G)
HUAWEI Mate 30 Pro
HUAWEI Mate Xs
HUAWEI Nova 5T
HUAWEI P30
HUAWEI P30 Pro
HUAWEI P40 lite
PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS

For at drage fordel af alle mulighederne i EMUI 10. 1, kan du tjekke, hvorvidt funktionerne understøttes under Indstillinger > System & Update > Software Update på din smartphone.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere