Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Apple Watch Series 6: En privatlæge på dit håndled

Det er på sundhedsdelen, man mærker det største løft, men over en bred kam har Apples ur fået småforbedringer, som er med til at øge brugeroplevelsen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Designet, er som vi kender det, i sjette version af Apples ur. Skærmen er dog forbedret. I allways-on-tilstand er lysstyrken højere end tidligere. Samtidig er det muligt at tilgå flere af urets funktioner fra denne dvaletilstand - eksempelvis Kontrolcenter og notifkationer. Der er endda mulighed for at skifte urskiver og redigere komplikationer.

Det gør en større forskel end man skulle tro, for du skal i mindre grad end tidligere ryste håndledet, når du vil bruge uret.

Uret kan nu også vise højdeniveau i realtid, endda direkte på urskiverne.

Bedre batteri og ydelse

Generelt har ydelsen fået et boost. En ny processor giver et lille løft i responstiden, og måske vigtigst af alt er den med til at sikre bedre batteritid. Apples ur er stadig blandt markedets værste batterislugere, men med Series 6 bekymrer vi os ikke længere om at nå igennem en dag på en opladning. Faktisk klarer det fint halvanden. Uret lader også hurtigere. På en time er det næste fuldt ladt op.

Der er desuden kommet 5GHz Wi-Fi og en ny U1- chip, som gør det muligt at bruge uret som bilnøgle.

Omfattende sundhedstjek

Det er dog på sundhedsfronten, de største nyheder findes. Foruden EKG, VO2 Max samt puls- og blodtryksmåling er der nu også mulighed for at måle iltniveauet i blodet. Resultatet vil indikere om dine lunger og iltcirkulation fungerer optimalt. Disse SpO2-målinger kan foretages, når det passer dig, eller du kan lade uret foretage periodiske målinger.

Apple Watch fortsætter således med at udvikle sine evner som personlig doktor, der konstant holder øje med dit helbred.

Uret er klar til at slå alarm, hvis der skulle være fare på færde. Viser der sig uregelmæssigheder i din hjertefunktion, advares du, så du kan kontakte læge. Faldregistrering sørger samtidig for at tage kontakt til nødinstanser eller pårørende, hvis du er ude for et hårdt fald. Desuden kan uret hjælpe dig med at huske håndvask, holde styr på søvnrutiner, passe på din hørelse og give dig overblik over din menstruationscyklus.

Til fitness og motion er der ligeledes kommet en lang række nye features via Watch OS 7 systemet, som kommer med uret. Her iblandt mere detaljeret måling af forskellige træningsformer og en række interaktive træningsprogrammer via det nye Apple Fitness+, som er på vej.

En gedigen opgradering

Det nye styresystem åbner derudover op for en lang række andre muligheder, Med den nye familie-funktion kan forældre eksempelvis aktivere og administrere deres barns ur, uden at barnet behøver at have deres egen iPhone.

Apple Watch er således fortsat markedets vel nok mest veludviklede og funktionsrige smartwatch. Batterilevetiden og prisen er de største minusser, men førstenævnte er blevet klart bedre og sidstnævnte har Apple nu forsøgt at gøre noget ved med det billigere Watch SE, som byder på mange af de samme egenskaber til lavere pris. Der er dog inden vej udenom Watch Series 6, hvis du vil være helt fremme på beatet med det allernyeste.