Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Samsung Galaxy Tab S7+: Overlegen Android-tablet

På alle parametre er Galaxy Tab S7+ en suveræn tablet. Stærk ydelse og forrygende skærm gør den ideel til spil og underholdning, mens den medfølgende S-pen og mulighed for keyboard gør den til en habil afløser for din pc.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er få Android-baserede high-end-tablets, der ser i dagens i disse tider, men Galaxy Tab S7+ kan, om nogen, klassificeres som en high-end-tablet. Her har den fået hele armen med det nyeste og stærkeste Samsung har at byde på indenfor mobilteknologi.

Imponerende ydelse

Den er skabt i slankt og let aluminiumsdesign og som de nyere Samsung-mobiler har Galaxy Tab S7+ en hurtig 120 hz skærm af Super Amoled-typen. Den står forrygende flot og med sine 12,4” er den tæt på samme størrelse som mange bærbare pc’er.

Med en stærk Snapdragon 865+ som motor, er kræfterne også på et niveau, der gør, at du uden problemer kan køre almindelige pc-opgaver, endda også tungere grafisk arbejde. Det er med længder den bedste Android-tablet på markedet til arbejdsbrug. Den er tæt integreret med Microsoft- og Adobe-programmer, så du kan gøre det, du er vant til på din pc og nemt synkronisere dit arbejde.

Bare det af at swipe rundt i menuen, mellem apps, på sociale medier eller websider føles mærkbart mere smidigt og responsivt end vi har oplevet på en Android-tablet før. Vores benchmark-resultater i Geekbench 5 viser også kræfter af en heftig kaliber:

Stærke arbejdsredskaber

Den medfølgende S-Pen, med hurtig 9 ms respons, giver dig de samme smarte funktioner til notetagning, tegning, oversættelse, fjernstyring og meget andet, som man kender fra Samsungs Galaxy Note-mobiler (der medfølger nye apps til notering og tegning, i form af Clip Studio Paint, Canva og Noteshelf). De giver næsten endnu større nytte på en stor skærm som den du får i Tab S7+.

Det er desuden muligt at tilkøbe et komplet tastatur, med fuldstørrelse taster og touchpad. Det har en kvalitet, der nærmer sig en bærbar pc, og således er det faktisk til at holde ud at arbejde på det meste af en arbejdsdag.

Keyboardet fungerer også som et cover, der beskytter Galaxy Tabb S7+. Det har en lidt speciel todelt konstruktion, som vi var lidt skeptiske ved i starten, men endte med at holde af, da det faktisk er ret smart, at man kan fjerne keyboardet og lade den den bagerste del klæbe magnetisk til bagsiden af S7+.Her kan man nemlig klappe en stander ud. Så kan skærmen stå af sig selv, når man ser video.

Perfekt til underholdning

Til film og gaming finder man næppe heller nogen Android-tablet, der er bedre end Galaxy tab S7+. Ikke kun på grund af de grafiske kræfter og den hurtige skærm, men også i kraft af den store lyd fra de fire indbyggede højttalere, som er fintunet af AKG.

Billigere lillebror

Kan du klare dig med en lidt mindre skærm og et par andre småkompromisser, er der lidt at spare ved at vælge Galaxy Tab S7, som på de væsentligste parametre er identisk, men har skærm på 11" i stedet for 12,4". Skærmen er dog af en lidt anden type. Det er ikke en Super Amoled, men en IPS-baseret LCD-skærm, dog med samme pixeltæthed og hastighed. Der er en forskel i kvaliteten, men den er ikke stor.

Den medfølgende S-Pen er sidste års udgave, så den har ikke samme lynhurtige 9 ms respons, som den der følger med Galaxy S7+. Må man trækkes med 26 ms, som dog også føles ret hurtigt.

Processoren er præcis den samme, og det samme er ram-mængden, så på ydelsen er der ingen forskel. Batteriet er 8.000 mAh, med mulighed for 45W opladning, så her opnår man også nogenlunde samme ydelse. Ansigtsgenkendelse får man også, og det samme gælder fingeraftrykslæser. Her sidder den dog ikke i skærmen, men på siden.

Pris for Samsung Galaxy Tab S7:
5.999 kroner (Wi-Fi, 128 GB)
6.799 kroner (4G, 128 GB)

Der er fingeraftrykslæser indbygget i skærmen samt velfungerende ansigtskendelse i frontkameraet, der også gør et fint job til videosamtaler.

Det er nok en overflødig luksus for de fleste, men på bagsiden er to glimrende kameraer. Et 13 MP standardkamera samt et 5 MP ultravidvinkel.

Enormt batteri

Batterilevetiden er bedre end vi forventede. Med en stor lysstærk 120 Hz skærm, kunne man forvente at strømmen ville fosse ud af den, når der blive fyret op i film og gaming. Men takket være et kolossalt 10.090 mAh batteri, klarer Galaxy S7+ snildt en travl dag med forskellige opgaver. Den medfølgende oplader sikrer relativt hurtig 25W-opladning, men Tab S7+ understøtter faktisk helt op til 45W, så hvis man har en kompatibel oplader kan det gå lynhurtigt.

Galaxy S7+ er på alle måder en forrygende tablet. En absolut værdig konkurrent til iPad Pro, for dem, der foretrækker Android. Prisen er dog pebret. Ikke nødvendigvis urimelig, men højere end mange formentlig vil være klar til at bruge på en tablet. Kan man undvære 5G-forbindelse er der dog hele to tusind kroner at spare, og det gør den trods alt væsentligt mere overkommelig.

Pris for Galaxy S7+:
7.499 kroner (Wi-Fi, 128 GB)
9.499 kroner (5, 128 GB)

Specifikationer for Galaxy Tab S7-serien:
Category Tab S7 Vs. Tab S7+
Design Thickness/

Weight

6.3t, 500g ↓(TBD) = 5.7t, < 5xxg
CMF Metal Unibody = Metal Unibody
Entertainment Display 11” WQXGA LTPS TFT 120Hz

BM 8.45 mm

< 12.4” 2800 x 1750 sAMOLED

120Hz

BM 8.6 mm  SBR 85%

Sound Quad Speakers = Quad Speakers
Camera 13 / 5MP (Dual) + 8MP = 13 / 5MP (Dual) + 8MP + Flash
Performance AP SM 8250 < SDM 865
Memory 6+128 / 8+256GB = 6+128/8+256GB  (MicroSD up to 1TB)
Battery 8000mAh < 10,000mAh↑  (16h Video play)
Productivity Pen Inbox
(BLE Wacom Pen)
< Free
(Latency : 9ms)
Keyboard Free Angle, Magnet (TBD) < Free Angle, Magnet ($179)
Security Finger Print (Power Button) = FOD