Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Roidmi RS60: Kabelfri støvsuger med stil og styrke

Der er godt med sugekraft i Roidmis elegante støvsuger, som også har steriliserende teknologi og giver mulighed for tilkobling af mobilen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ledninger er yt. Støvsugere skal være trådløse, og de kabelfrie er efterhånden ved at komme godt efter det på sugekraft og ikke mindst batteritid.

RS60 er Roidmis topmodel inden for ledningsfrie støvsugere, og den byder ikke bare på støvsugning, men også gulvmopning og sterilisering.

Stilrent design

Den er slank og elegant i sit udtryk, med et minimalistisk og moderne design, som står i direkte kontrast til storkonkurrenten Dysons farvestrålende plastik-støvsugere. Plastik er dog faktisk også hovedingrediensen i Roidmis design, selvom aluminium er det første man tænker.

Batteriet er fastmonteret, men relativt diskret og holder en vægt, der gør støvsugeren nem at håndtere. Det kan oplades direkte med ledning via et stik i enden af håndtaget eller du kan anvende den lille magnetiske dock, der kan hændes på væggen. En fuld opladning tager cirka 2,5 time og giver strøm til lidt over en times rengøring.

I forlængelse af batteri og motor sidder støvbeholderen, som er forholdsvis nem at montere og afmontere, når skidtet skal tømmes ud. Et one-klik-system sikrer at du kan tømme den uden at få skift på hænderne. Den har avanceret antibakterielt filtreringssystem med et par løse komponenter, der lige skal bikses på plads, før man er i gang. Systemet eliminerer effektivt bakterier, så den luft der kommer ud i gang. Sammen med det særlige mundstykke, der ligeledes har en antibakterielle egenskaber, skal støvsugeren faktisk være med til at forbedre dit indeklima.

Slut den til mobilen

På oversiden er et OLED-farvedisplay som giver dig info om sugestyrke, batterikapacitet og endda din egen kalorieforbrænding under støvsugningen. Det sidste kan måske være med til at øge motivationen for at støvsuge, om end vi må konstatere, at der skal knokles godt igennem, med flere timers ugentlig rengøring, for at det rykker bare en lille smule.

Flere af de samme informationer og en del andre kan ses på din smartphone, hvis du forbinder støvsugeren via Bluetooth. Her er også info om filtervedligeholdelse, rengøringstid og kapacitet i støvbeholderen samt mulighed for at foretage firmwareopdatering af støvsugeren. Funktioner som kalorieforbrændingsoversigt samt antal m2 du har støvsuget, er på vej til appen. Tilkoblingen foregår super nemt og gnidningsfrit.

Den digitale kulfri motor er nogenlunde støjsvag i drift, i hvert fald når du kører den på moderat styrke. Den suger med op til 150 Watt og har tre styrkeniveauer. Ved maks er vi oppe i en kraft der nærmer sig en almindelig kablet støvsuger og her larmer den altså en del.

Tilbehør til det hele

RS60 kommer med et fint udvalg af tilbehør. Hovedmundstykket er elektrificeret og suger støv, mider og skidt op med stor effektivitet på stort set alle gulvoverflader. Du skal ikke skifte mundstykke, selvom du går fra tæppe til fliser, og børsten er desuden vandafvisende, så et halvfugtigt badeværelsesgulv gør heller ikke noget.

https://www.youtube.com/watch?v=a-SX4UeKX1M

Med moppetilbehøret er der mulighed for at klare støvsugning og gulvvask i én arbejdsgang. Moppen gør brug af et antibakterielt materiale, som reducerer spredning af bakterier.

Dertil medfølger et møbelmundstykke, der fjerner støv fra møbler, lamper og andre steder, det er vanskeligt at nå, samt en ekstra lang multifunktionsbørste til rengøring af hjørner, bilsæder og smalle områder. Der er også madrasmundstykke, en kæledyrsbørste og grooming-værktøj samt en flex-slange, så man kan nå steder, der kræver lidt manøvrering.

Der mangler således ikke noget. Ønsker du at cutte kablet og får en stilren, funktionel og fleksibel trådløs støvsuger, så er Roidmi RS60 et glimrende bud.

Pris: 4.999 kroner

Roidmi RS 60 specifikationer:
150 Watt
<83dB(A)
0,55L støvbeholder
3 sugestyrker
5 års motorgaranti
Letvægt / 2,7 kg
Space Grey
Smart OLED-farvedisplay
Fotosensitiv LED-belysning
2500 mAH / 72Wh batterikapacitet
Indstillinger og notifikationer via app
Moppetilbehør med Novaron ION-antibakteriel vandtank
Magnetisk ophæng, trådløst
Fuldt opladet på 2,5 timer

Dimensions: 119.1 x 25.9 x 16.4 cm
Vægt: 2,7 kg
Mundstykkebredde: 259 mm