Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Jysk pc-spilsucces lanceres i dag på Nintendo-platformen

Det aalborgensiske fantasyspil Arcadia Fallen har fået masser af tilhængere rundt omkring på kloden. Det udkom sidste år til pc, og i dag lanceres det på Nintendo-platformen.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Tre studiekammerater fra Aalborg Universitet grundlagde i 2018 et spillefirma, Galdra Studios. Daniel Svejstrup Christensen og Mette Jakobsen havde forsket i interaktive fortællinger i spil under deres studier, og sammen med Jesper Green skrev de en kandidatafhandling, som blev prototypen til spillet Arcadia Fallen, som blev lanceret i en pc-version sidst i 2021. Spillet har haft pæn international succes, og i dag kommer rollespillet på Nintendo-platformen.

I spillet kan du udleve rollen som en ung alkymistlærling, der ufrivilligt er bundet til en ulovlig ånd. Pludselig bliver de trukket ind i en krig mellem menneskeheden og magi, og de må slutte sig til en gruppe usandsynlige helte for at undgå deres egen undergang og forhåbentlig redde verden undervejs.

Et spil om følelser

"Det har været utrolig svært at lave et spil, der handler om intimitet, og man kan ikke vide, om det er lykkedes, før spillerne selv kan opleve spillet. Modtagelsen indtil videre har været overvældende, og vi har allerede hørt fra spillere, der har grinet og grædt under spillet. Det er en sådan lettelse ikke bare at håbe, men at vide, at man har lavet noget så specielt," siger Daniel Svejstrup Christensen.

Arcadia Fallen er et nordisk inspireret fantasy-spil, hvor rollespil og personlige udtryk er i højsædet. Spillet har en personlighed, der kan tilpasses, og et dialogsystem, der giver spillerne mulighed for at forme deres personlighed, mens de spiller.

Vil du være genert? Modig? Eller den, der altid fortæller vittigheder? Du tilbringer tid sammen med de mange ledsagere, der følger dig på din rejse, hvor du kan indgå i romantisk eller platonisk forbindelse med fire af dem.

Spillerne skal også finpudse deres evner som alkymist for at løse kriser og hjælpe deres ledsagere.

Spillet indeholder ifølge selskabet mere end 4,5 timers fuldt ud indtalt af blandt andre Sarah-Nicole Robles (Luz fra The Owl House; Encanto) og Sean Chiplock (Persona 5; Genshin Impact), med stemmestyring af Philip Bache (Life Is Strange; Skyrim).

Pæne anmeldelser

Her er ikke tale om et medrivende actionspil. Alligevel har Arcadia Dallen fået ganske udmærkede anmeldelser.

Vi har kigget på tre tilfældigt udvalgte test. Her har RPGamer givet tre ud af fem mulige stjerner. Movies Games and Tech gav rundhåndet ni ud af ti, mens Nookgaming tildelte syv ud af ti.

Spillet er klar på Nintendo eShop klokken 15.00 i dag, oplyser Galdra Studios.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere