Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HP Envy 6020e: Simpel printer med netproblemer

Nem mobilbetjening er et forfriskende pust, men netforbindelsen er desværre ustabil.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mange af os printer udelukkende over Wi-Fi på mobil eller pc. Nødvendigheden af manuel betjening på selve printeren er derfor ikke så stor. HP har taget konsekvensen og skabt en printer, hvor det meste styres i en app.

Forfriskende tilgang

Envy 6020e udsender farverigt lys fra udskriftsbakken som visuel respons på dine inputs i appen. Der er også et lille antal touchknapper, men det er appen, der er omdrejningspunkt.

Det er en forfriskende tilgang, som ikke kun forenkler betjenningen, men også bidrager til at HP har kunnet designe printeren elegant og minimalistisk.

Printeren er nydeligere end de fleste og kan fint stå fremme i stuen uden at skæmme indretningen. Måske derfor sælges den blandt det officielle tilbehør i
Apples butik.

Brugervenlig app

HP Smart-appen, som kan hentes til mobil og pc, er brugervenlig og byder på gode funktioner. Der er eksempelvis skabeloner til farvelægning, fødseldagskort og meget andet.

Der er også adgang til systemopdateringer og alle de vigtigste indstillinger, hvilket øger printerens brugervenlighed betydeligt. Det er meget nemmere at styre den slags fra mobilen eller computeren end fra et ”overbefolket” panel på en printer.

Envy 6020e er også med i Instant Ink-programmet, hvor man kan få leveret blæk til døren, når printeren er ved at løbe tør. Der følger et halvt års abonnement på ordningen med til printeren.
Printkvaliteten er også fin. Almindelig tekst står flot og klares i fornuftigt tempo.

Fotos står ligeledes fint, printerens prisklasse taget i betragtning.
Kvaliteten er ikke på niveau med ægte fotoprintere, men god nok til at du har lyst til at hænge billederne op på væggen. Scanneren fungerer også udmærket, og det er flot, at man i denne prisklasse har en komplet kopimaskine integreret.

Ustabil forbindelse

Printerens største svaghed er Wi-Fi-forbindelsen. Den er temmelig ustabil. Vi havde problemer med at få printeren på vores netværk. Der måtte kæmpes en del, før det lykkedes, og efterfølgende mistede den forbindelsen et par gange.

For en printer som denne, som er afhængig af en internetforbindelse, er det desværre noget, der hæmmer oplevelsen en del.

Designet er nydeligt, den er nem at betjene, og prisen er lav.