Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Taiwansk megaproducent af chips demonstrerer det lynhurtige Wi-Fi 7

Den næste generation af trådløse routere med Wi-Fi 7 er meget hurtigere end Wi-Fi 6. Nu er teknologien demonstreret, og snart er den på markedet.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I sidste uge tog den trådløse netværksteknologi et spring fremad. Den taiwanske megaproducent af chips til blandt andet mobiltelefoner MediaTek demonstrerede 19. januar den kommende Wi-Fi 7-standard for kunder og samarbejdspartnere.

Selv om WLAN-standarden bag Wi-Fi 7, IEEE 802.11be, ikke er færdigdefineret før i 2024, forventer MediaTek, at de første produkter med Wi-Fi 7, for eksempel routere, er klar i 2023, altså engang næste år.

Wi-Fi Alliancen, som definerer den trådløse standard, forventer ifølge Heise.de en hastighed på 30 Gbit/s under optimale betingelser. Til sammenligning kan Wi-Fi 6 maksimalt nå op på 9,6 Gbit/s. I praksis er topydelsen omkring 1-1,5 Gbit/s. MediaTek angiver selv en 2,4-dobling fra version 6 til version 7 med det samme antal routerantenner. Det er mange tal, men uanset hvad, er Wi-Fi 7 langt hurtigere end Wi-Fi 6. Praktiske test vil vise, hvor meget hurtigere.

Erstatning for Ethernet

MediaTek er da også begejstret over de nye muligheder, som Wi-Fi 7 komme til at åbne.

"Udrulningen af Wi-Fi 7 vil markere den første gang, Wi-Fi kan være en ægte kabel-/Ethernet-erstatning for applikationer med superhøj båndbredde," udtaler Alan Hsu, som er corporate vice president i MediaTek, i en meddelelse.

"MediaTeks Wi-Fi 7-teknologi vil være rygraden i hjemme-, kontor- og industrinetværk og give problemfri forbindelse til alt fra multi-player AR/VR-applikationer over cloud-spil og 4K-opkald til 8K-streaming og mere," føjer han til.

Nye muligheder med AR/VR

MediaTeks meddelelse nævner også, at man inden for AR/VR vil komme til at opleve helt nye muligheder, som vi slet ikke kender til i dag. Man kommer, uden at det nævnes, til at tænke på den genoplivede vision om et Metaverse. MediaTek ser under alle omstændigheder Wi-Fi 7 som et reelt alternativ til – og dermed måske enden på – kablet netværk.

Wi-Fi 7 er en ny historie, som fra nu af vil blive ved med at udvikle sig. Først med vilde drømme, siden med konkrete produkter, der underkastes grundige test. AOD vil naturligvis registrere alle de vigtigste skridt på vejen imod et endnu hurtigere trådløst netværk i virksomheder, institutioner og private hjem – både syvmileskridtene og fejltrinene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere