Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Taiwansk megaproducent af chips demonstrerer det lynhurtige Wi-Fi 7

Den næste generation af trådløse routere med Wi-Fi 7 er meget hurtigere end Wi-Fi 6. Nu er teknologien demonstreret, og snart er den på markedet.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I sidste uge tog den trådløse netværksteknologi et spring fremad. Den taiwanske megaproducent af chips til blandt andet mobiltelefoner MediaTek demonstrerede 19. januar den kommende Wi-Fi 7-standard for kunder og samarbejdspartnere.

Selv om WLAN-standarden bag Wi-Fi 7, IEEE 802.11be, ikke er færdigdefineret før i 2024, forventer MediaTek, at de første produkter med Wi-Fi 7, for eksempel routere, er klar i 2023, altså engang næste år.

Wi-Fi Alliancen, som definerer den trådløse standard, forventer ifølge Heise.de en hastighed på 30 Gbit/s under optimale betingelser. Til sammenligning kan Wi-Fi 6 maksimalt nå op på 9,6 Gbit/s. I praksis er topydelsen omkring 1-1,5 Gbit/s. MediaTek angiver selv en 2,4-dobling fra version 6 til version 7 med det samme antal routerantenner. Det er mange tal, men uanset hvad, er Wi-Fi 7 langt hurtigere end Wi-Fi 6. Praktiske test vil vise, hvor meget hurtigere.

Erstatning for Ethernet

MediaTek er da også begejstret over de nye muligheder, som Wi-Fi 7 komme til at åbne.

"Udrulningen af Wi-Fi 7 vil markere den første gang, Wi-Fi kan være en ægte kabel-/Ethernet-erstatning for applikationer med superhøj båndbredde," udtaler Alan Hsu, som er corporate vice president i MediaTek, i en meddelelse.

"MediaTeks Wi-Fi 7-teknologi vil være rygraden i hjemme-, kontor- og industrinetværk og give problemfri forbindelse til alt fra multi-player AR/VR-applikationer over cloud-spil og 4K-opkald til 8K-streaming og mere," føjer han til.

Nye muligheder med AR/VR

MediaTeks meddelelse nævner også, at man inden for AR/VR vil komme til at opleve helt nye muligheder, som vi slet ikke kender til i dag. Man kommer, uden at det nævnes, til at tænke på den genoplivede vision om et Metaverse. MediaTek ser under alle omstændigheder Wi-Fi 7 som et reelt alternativ til – og dermed måske enden på – kablet netværk.

Wi-Fi 7 er en ny historie, som fra nu af vil blive ved med at udvikle sig. Først med vilde drømme, siden med konkrete produkter, der underkastes grundige test. AOD vil naturligvis registrere alle de vigtigste skridt på vejen imod et endnu hurtigere trådløst netværk i virksomheder, institutioner og private hjem – både syvmileskridtene og fejltrinene.
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Software Engineer

Center Danmark Fonden

Software Developer

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU)

Senior Vice President Digitalisation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere