Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Canon Pixma G3560: En kreativ blæksprutte

Effektiv, driftssikker, og samtidig fuld af fine funktioner til kreative opgaver.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis du går og ønsker dig en kvalitetsprinter, der kan lidt af det hele, er Pixma G3560 et godt bud. Den yder effektivt og dækker et stort udvalg af forbrugs-scenarier.

Det er en bastant sag, men nogenlunde kompakt. Foroven er et lille LCD-display samt trykknapper – lidt gammeldags, men få den på nettet som det første, så er det lige til at printe fra mobil og pc.

Med en hastighed på 10,8 sider i sekundet, er det ikke en sprinter til store dokumentstakke. Driftsikkerheden er dog høj, og printeren er forholdsvis økonomifornuftig, så til kontoret, hvor printvolumen er moderat, kan den sagtens være en fin løsning. Især hvis printbehovet er mere varieret end blot sort/hvidt tekstprint.

Pixma G3560 er nemlig gearet til lidt af hvert, ikke mindst visuelt avancerede opgaver som fotos og grafik. Sammenlignet med HP-printerne er teknologien til fotoprint mere raffineret, hvilket giver sig udtryk i naturlige farver og fine overgange i nuancerne.

TO typer sort

At der anvendes forskellige printhoveder til sort og til farve gør gengivelsen glimrende i begge tilfælde. Pixma G3560 leverer ikke kun flotte farvefoto men også rigtig fine tekstdokumenter, og da beholderen til sort blæk er betydeligt større end dem til farver, er risikoen for, at man pludselig står uden at kunne udskrive dokumenter, fordi man har printet en masse fotos, ikke stor.

Til mange typer print

Printeren har store blækbeholdere, så man kan udskrive i lange baner, før man løber tør. De genopfyldes nemt med plastflasker.

Der er mulighed for at printe på et væld af forskellige papirtyper, fra almindeligt printerpapir til fotopapir af alskens slags samt karton og meget andet. Længder op til 1,2 meter understøttes, så man eksempelvis kan udskrive lange bannere.

Kopi og scan klarer printeren også på ganske fornuftig manér, og med de brugervenlige apps, der kan hentes til mobil og pc, administreres opgaverne nemt.

Det er således en printer, der byder på kvalitet og er pålidelig i en lang række af forskellige scenarier. Er det derfor alsidighed, der primært er behovet, er denne printer blandt de stærkeste i testen.

Er det derimod en effektiv arbejdshest til kontorprint, du søger, får du mere ud af den dedikerede kontormaskine fra HP, som vi har med i testen.