Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ken Block tester elbils-raceren Audi RS Q e-tron

Mattias Ekström indtog pladsen som instruktør på co-driver’ens plads, da Ken Block på sne og is testede hans Audi RS Q e-tron med startnummer 224.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Turen under GP Ice Race in Zell am See (Østrig) var den spektakulære prototypes første optræden efter den succesfulde debut ved Dakar Rally.

Audi RS Q e-tron, der vandt 4 etapesejre i januar, var bare én af stjernerne på den iskolde bane i Zell am See. Audi Tradition havde også medbragt Audi quattro A2 Gruppe B rallybilen, der i 1983 konkurrerede i Rally Finland. Derudover vakte en DKW F 91 og en DKW Hartmann Formula V også en del opsigt.

For Ken Block var weekendens tur til Europa som et besøg i bilernes paradis. ”Omgangene i Audi RS Q e-tron var en fantastisk oplevelse, selvom bilen sandsynligvis føles mere komfortabel i ørkenen end i sneen,” fortalte Ken Block. ”Tak til Mattias Ekström, der tålmodigt forklarede mig alt om bilens specielle features.

Nogle få minutter bag rattet var nok til at forstå fascinationen af denne bil.”

Vild acceleration

Mattias Ekström var imponeret. “Det tog kun tre sving for Ken at komme helt op i fart,” sagde svenskeren, der med en niendeplads var den mest succesfulde Audi-kører ved Dakar Rally 2022. Eventet i Østrig var også den perfekte forberedelse for Mattias Ekström før hans deltagelse i det prestigefyldte ”Race of Champions”, der blev afholdt i Nordsverige kort tid efter. Mattias Ekström måtte dog se sig slået i semifinalen af vinderen Sébastien Loeb.

Udover at teste Audi RS Q e-tron, tog Ken Block også en tur ned ad memory lane og driftede rundt på banen i en Audi quattro A2. For amerikaneren, der var inspireret af Audis rallybiler som teenager, var dette et personligt højdepunkt. ”Et sindssygt øjeblik, som jeg sent vil glemme.” Snart bliver der dog flere øjeblikke som dette med den fuldt elektriske Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, som Audi har udviklet helt eksklusivt til Ken Block, og som er inspireret af Audi Sport quattro S1. Hoonigan teamet producerer med Audi S1 Hoonitron en video, der kommer til at hedde ”Electrikhana”, og som bliver releaset i løbet af få måneder i deres ”Gymkhana” serie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere