Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny løsning skal aflaste elnettet, når elbils-opladningen presser det

Batteriopladervirksomheden CTEK er gået sammen med Polarium - der udvikler batteriopbevaring – om at udvikle løsninger til opladning af elbiler i områder med svagt elnet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I Danmark er der allerede tale om udfordringer med elnettet på baggrund af stigningen i antallet af af el- og hybridbiler og dermed også behovet for at lade dem op. Elnettet er ikke tilsvarende dimensioneret alle steder, og CTEK og Polarium ser en mulighed for at gøre en forskel.

Strøm begge veje

CTEK er eksperter inden for batteriladere og Polarium udvikler reservestrøm til mobilnetværk baseret på lithium-ion-batterier. Samarbejdet skal resultere i en løsning, der kombinerer en lille batteriopbevaring med DC-opladning af elbiler.

Smart nok kan løsningen også returnere el til nettet. Det sker gennem de to dele, en til opladning og en til at returnere el til nettet. Elbilen skal være i stand til at understøtte nettet for at reducere efterspørgselsspidserne. Det mindsker umiddelbart behovet for at styrke og redimensionere elnettet i givne områder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere