Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny løsning skal aflaste elnettet, når elbils-opladningen presser det

Batteriopladervirksomheden CTEK er gået sammen med Polarium - der udvikler batteriopbevaring – om at udvikle løsninger til opladning af elbiler i områder med svagt elnet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I Danmark er der allerede tale om udfordringer med elnettet på baggrund af stigningen i antallet af af el- og hybridbiler og dermed også behovet for at lade dem op. Elnettet er ikke tilsvarende dimensioneret alle steder, og CTEK og Polarium ser en mulighed for at gøre en forskel.

Strøm begge veje

CTEK er eksperter inden for batteriladere og Polarium udvikler reservestrøm til mobilnetværk baseret på lithium-ion-batterier. Samarbejdet skal resultere i en løsning, der kombinerer en lille batteriopbevaring med DC-opladning af elbiler.

Smart nok kan løsningen også returnere el til nettet. Det sker gennem de to dele, en til opladning og en til at returnere el til nettet. Elbilen skal være i stand til at understøtte nettet for at reducere efterspørgselsspidserne. Det mindsker umiddelbart behovet for at styrke og redimensionere elnettet i givne områder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere