Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

I dag udkommer det længe ventede Gran Turismo 7

I dag udkommer bilspillet Gran Turismo 7 til både PlayStation 4 og PlayStation 5 og inviterer endnu en gang spillere og bil-entusiaster fra hele verden ind i en verden af ræs, adrenalin, brændt gummi og fantastisk flotte biler. Gran Turismo 7 markerer seriens 25 års jubilæum.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Spillet tilbyder en realistisk og opslugende racing-oplevelse, som har været seriens varemærke siden spillet udkom første gang i 1997 til den originale PlayStation konsol. Der er mere end 420 biler at vælge imellem, som kan benyttes på 97 baner spredt over 34 lokationer i hele verden. Heriblandt den legendariske Nürburgring i Tyskland, Daytona International Speedway i Florida og Circuit de la Sarthe som er kendt fra Le Mans.

En hyldest til alle bilentusiaster

I Gran Turismo er der noget for enhver smag, og hvad der sker på banen er kun en lille del af, hvad spillerne kan se frem til.

Til bildesignere indeholder spillet funktionen Livery Editor, der gør det muligt at skabe unikke designs til spillets mange biler. Det er endda muligt at uploade egne designs online via Grans Turismos hjemmeside. Med The Scapes mode, som blev introduceret for første gang i Gran Turismo Sport, vender også tilbage. Her får spillerne mulighed for at tage billeder af deres biler i mere end 2500 lokationer over hele verdenen, herunder adskillige velkendte steder i Danmark.

Til de historieinteresserede indeholder Gran Turismo 7 også Museum mode, som lader spillere dykke ned i hver enkelt bilproducents mangfoldige historie.

Viser hestekræfterne bag PlayStation 5

Gran Turismo 7 er det første spil i serien, der udkommer til PlayStation 5 og spillet gør brug af alle konsollens mange nyskabende funktioner. En af PlayStation 5’s mest banebrydende nye funktioner er deres brug af DualSense controlleren. Controllerens haptiske feedback gør, at man kan fornemme vejunderlaget helt ude i fingerspidserne, og få bedre føling med bremsesystemet via de adaptive aftrækkere, hvilket giver en spiloplevelse, der aldrig er set før på en konsol.

Med Playstation 5’s 3D lydsystem bliver spillerne i stand til at udpege præcist, hvor lyden kommer fra og hvor modstanderen befinder sig, helt uden at se dem. Derudover giver den imponerende ydeevne i PlayStation 5’s næsten øjeblikkelige loading-tider, hvilket gør spillet til en livlig og visuel oplevelse i en hidtil uset grad.

/////

Er du vild med gaming, gamingcomputere og spil?
Så skal du læse videre i magasinet AOD, hvor du finder mange inspirerende artikler om gaming – ikke mindst om den bedste hardware.
Få et nyt magasin hver tredje uge med tests og indsigtsartikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere