Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

I dag udkommer det længe ventede Gran Turismo 7

I dag udkommer bilspillet Gran Turismo 7 til både PlayStation 4 og PlayStation 5 og inviterer endnu en gang spillere og bil-entusiaster fra hele verden ind i en verden af ræs, adrenalin, brændt gummi og fantastisk flotte biler. Gran Turismo 7 markerer seriens 25 års jubilæum.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Spillet tilbyder en realistisk og opslugende racing-oplevelse, som har været seriens varemærke siden spillet udkom første gang i 1997 til den originale PlayStation konsol. Der er mere end 420 biler at vælge imellem, som kan benyttes på 97 baner spredt over 34 lokationer i hele verden. Heriblandt den legendariske Nürburgring i Tyskland, Daytona International Speedway i Florida og Circuit de la Sarthe som er kendt fra Le Mans.

En hyldest til alle bilentusiaster

I Gran Turismo er der noget for enhver smag, og hvad der sker på banen er kun en lille del af, hvad spillerne kan se frem til.

Til bildesignere indeholder spillet funktionen Livery Editor, der gør det muligt at skabe unikke designs til spillets mange biler. Det er endda muligt at uploade egne designs online via Grans Turismos hjemmeside. Med The Scapes mode, som blev introduceret for første gang i Gran Turismo Sport, vender også tilbage. Her får spillerne mulighed for at tage billeder af deres biler i mere end 2500 lokationer over hele verdenen, herunder adskillige velkendte steder i Danmark.

Til de historieinteresserede indeholder Gran Turismo 7 også Museum mode, som lader spillere dykke ned i hver enkelt bilproducents mangfoldige historie.

Viser hestekræfterne bag PlayStation 5

Gran Turismo 7 er det første spil i serien, der udkommer til PlayStation 5 og spillet gør brug af alle konsollens mange nyskabende funktioner. En af PlayStation 5’s mest banebrydende nye funktioner er deres brug af DualSense controlleren. Controllerens haptiske feedback gør, at man kan fornemme vejunderlaget helt ude i fingerspidserne, og få bedre føling med bremsesystemet via de adaptive aftrækkere, hvilket giver en spiloplevelse, der aldrig er set før på en konsol.

Med Playstation 5’s 3D lydsystem bliver spillerne i stand til at udpege præcist, hvor lyden kommer fra og hvor modstanderen befinder sig, helt uden at se dem. Derudover giver den imponerende ydeevne i PlayStation 5’s næsten øjeblikkelige loading-tider, hvilket gør spillet til en livlig og visuel oplevelse i en hidtil uset grad.

/////

Er du vild med gaming, gamingcomputere og spil?
Så skal du læse videre i magasinet AOD, hvor du finder mange inspirerende artikler om gaming – ikke mindst om den bedste hardware.
Få et nyt magasin hver tredje uge med tests og indsigtsartikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere