Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Spotify vil styrke kvindelige kunstnere med Equal-hub

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag øger Spotify sin indsats for at bidrage til mere ligestilling i musikbranchen, blandt andet gennem en dedikeret EQUALhub, som fremhæver musik, der er skabt af og med kvinder.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

“Spotify har i flere år arbejdet på at opbygge og styrke kvindelige kunstnere, blandt andet gennem netværksmøder, produceruddannelser og seminarer. Nu vender vi blikket mod fansene for at opmuntre dem til i højere grad at udforske og lytte til mere musik, der er skabt af kvinder. Fansene har magten og muligheden for at lytte mere ligeværdigt til musik fra både mandlige og kvindelige kunstnere,” siger Jenny Hermanson, Nordic Manager hos Spotify.

Ligeværdig streaming

“Der er markant flere kvindelige kunstnere og musikskabere, end statistikkerne antyder, men de har behov for synlighed og den rette støtte for at få flere lyttere. Med EQUAL vil vi støtte dem og inspirere til mere ligeværdig streaming af musik. Hele musikbranchen har behov for at steppe op og bidrage til denne forandring,” fortsætter Jenny Hermanson.

Streaming af kvindelige kunstnere på Spotify:

● 21,8 procent af kunstnerne, der blev streamet i Danmark på Spotify i 2021, var kvinder. Globalt var det tilsvarende tal 22,6 procent.
● Af de 50 mest streamede sange i Danmark i 2021 havde 8,7 procent kvindelige sangskrivere. Tilsvarende lå tallet på 7,3 procent i 2020.
● Af de 50 mest streamede sange i Danmark i 2021 havde 1,4 procent kvindelige producenter. Tilsvarende lå tallet på 0,0 procent i 2020.
● Spotifys redaktionelle playlister i Danmark giver i gennemsnit seks procent mere ligeværdig streaming, sammenlignet med når brugerne selv bestemmer, hvad de lytter til.

Top 5 mest streamede kvindelige kunstnere i Danmark i 2021:


Du finder Spotifys nye EQUAL-hub her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere