Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan indsætter du nemt sidetal i Word

Sidetal i Word-dokumenter letter læsningen, når en tekst er lang. Heldigvis er det nemt at indsætte sidetal – og ikke kun fra side 1. Se her i 6 trin, hvordan indsætter sidetal i Word.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sidetal i Word 1 Åbn det dokument, hvor du ønsker at indsætte sidetal. Det kan være et nyt dokument eller et eksisterende dokument som i vores eksempel. Vælg fanen ”Indsæt” og herefter menupunktet ”Sidetal” (markeret med rødt), der i Båndet befinder sig i afsnittet ”Sidehoved og sidefod”.

 

Sidetal i Word 2 Efter du har klikket på ”Sidetal”, får du mulighed for at vælge, hvor sidetallet skal placeres på arket – øverst, nederst eller i siden midt på arket.

 

Sidetal i Word 3 Når du eksempelvis vælger ”Øverst på siden”, får du mulighed for at bestemme, om du vil have ”Almindeligt tal” eller ”Kantede parenteser”, og hvor tallet skal sidde. Vælg det ønskede, og der indsættes sidetal i hele dokumentet fra første til sidste side.

 

Sidetal i Word 4 Men hvad nu, hvis du vil have sidetallene til først starte på en anden side, for eksempel side 2? Så klikker du først på Båndets fane ”Layout”, dernæst på ”Skift” og vælger ”Fortløbende” (vist med rødt). Så indsættes der et sektionsskift, der hvor du har sat din musemarkør.

 

Sidetal i Word 5 Indsæt sidetal som anvist i trin 1-3. Båndet viser menupunkterne under fanen ”Sidehoved og sidefod”. Sæt musemarkøren i sidefoden eller sidehovedet på den side, hvorfra sidetallene skal tælle. Klik på menupunktet ”Sammenkæd med forrige” (vist med rødt).

 

Sidetal i Word 6. Vælg igen fanen ”Indsæt” og derefter ”Sidetal”. Klik på ”Formatér sidetal”. Klik ud for ”Begynd med”, og vælg ”1” (eller et andet sidetal). Klik ”OK”. Afslut med at gå til de sider, hvor der ikke skal være sidetal – den/de første. I sidehovedet eller -foden sletter du sidetallet. For at komme ud af et sidehoved eller en sidehoved kan du trykke på tasten Esc.

/////

Vil du kunne meget mere med Office-programmer som Word, Excel eller PowerPoint?
Magasinet AOD er fyldt med indsigtsartikler og tips til Word, Excel, PowerPoint og andre Office-programmer.
Få et nyt magasin hver tredje uge med tests og indsigtsartikler