Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: WD My Passport SSD: Bundsolid men lidt for dyr

Her får du rigtig gedigen ydelse og gode features til en pris, der desværre er lige lovlig høj.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Selvom det er fristende at gå efter det hurtigste og bedste, er det værd at overveje, om du overhovedet kan få gavn af de ekstreme hastigheder, som de dyreste drev leverer.

Er din computer eksempelvis ikke udstyret med USB-porte af allernyeste slags, vil du ikke mærke forskel på ydelsen i testens hurtigste drev og My Passport SSD.

Stærk ydelse

My Passport udnytter gennem-løbet i en USB 3.2 gen. 2.1-port til fulde. Der er tale om et NVMe-baseret drev med en angivet maks-hastighed på 1050 MB/s i læsning og 1000 MB/s i skrivning.

Det er ikke at love for meget. Sekventielle hastigheder lå på 1061 MB/s og 995 MB/s i CrystalDiskMark, hvor drevet også leverede hurtig respons og imponerende ydelse ved tilfældige operationer.

Designet er frisk og moderne med kabinettet klædt i aluminium og med mulighed for at vælge forskellige farver. Drevet har ingen IP-certificering, men producenten lover, at det er stød- og vibrationssikkert.

I æsken er inkluderet et temmelig kort USB-C til USB C-kabel samt en adapter fra USB-C til USB-A. Gemt i selve drevet finder man et lille skatkammer af software – herunder et glimrende backup-program, som kan være guld værd, hvis drevet er tiltænkt dette formål.

Pris ude af proportioner

Der er også mulighed for at beskytte sine data ved at føje en adgangskode til drevet, så ingen andre end dig (og hvem der ellers måtte kende kodeordet) kan få adgang til det. My Passport er således på alle måder et bundsolidt drev, klædt i godt design med flot ydelse og fine features.

Prisen giver bare ikke rigtig mening, når man kan få mere af det hele til en lavere pris hos eksempelvis Kingston og endda også SanDisk, som er et brand under WD. Så køb det kun, hvis det er på tilbud.

////

Har du brug for ekstra lagerkapacitet til backup, dokumenter og filer?
Magasinet AOD bringer masser af spændende tests og indsigt om ssd’er, traditionelle harddiske og andre lagermedier.
Få et nyt magasin hver tredje uge med tests og indsigtsartikler

////