Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ekstremt hurtige AMD-processorer til de allertungeste opgaver

AMD spiller nu fire store kort ind i kampen om at erobre det tungeste processormarked. De nye cpu’er har en særlig konstruktion, som giver hurtigere adgang til data gennem cache.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Intel dominerer markedet for high-end-processorer til servere, men AMD vil også have en bid af kunderne. Nu har AMD lanceret fire nye Epyc-processorer.

7773X, 7573X, 7473X og 7373X hedder nyhederne. De gør brug af en ny AMD-teknik - 3D V-Cache, kalder selskabet den - hvor der er placeret en sekundær processor oven på hovedprocessoren, hvilket giver mulighed for en større L3-cache. L3-cachen gør data som skal igennem processoren klar på forhånd, så jo tættere den er processoren, jo hurtigere bliver databehandlingen i princippet.

Krævende opgaver

Chipsene er især rettet mod særlig egnet til krævende opgaver som 3d-modellering, visualisering og videnskabelige programmer.

Ifølge Networkworld har AMD 11 procent af serverprocessor-markedet mod Intels 85 procent, men AMD vil erobre terræn i den allerøverste del af dette marked med den nye cpu-serie.

Blandt de første serverproducenter til at gøre brug af de nye AMD-processorer er Asus, som vælger cpu'erne til leverandørens allerhurtigste servermodeller, der benyttes til blandt andet tekniske opgaver.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere