Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan viser du de ændringer du foretager i Word-tekster

Du kan få Word til at vise, hvor du har foretaget ændringer i en tekst. Det er nemt at slå denne funktion til, og du kan slå den fra igen, så andre ikke kan se, hvad der er blevet ændret.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Du kan få Word til at vise, hvor du har foretaget ændringer i en tekst. Det er nemt at slå denne funktion til, og du kan slå den fra igen, så andre ikke kan se, hvad der er blevet ændret

1 Du starter med at åbne det dokument, du vil redigere – slette tekst, ændre tekst, flytte tekst eller ændre skrifter og skiftstørrelser. Herefter vælger du fanen ”Gennemse”, klikker på ”Alle markeringer” samt ”Registrer ændringer” i Båndet, og du er klar til at gå i gang.

2 Sletning: Markér en del af teksten, som du ønsker at slette. Tryk på tasten Delete. Nu er det valgte tekstafsnit slettet, men du kan stadig se afsnittet – markeret med en rød streg henover. Du kan ophæve sletningen igen ved at højreklikke på tekstafsnittet og vælge ”Afvis sletning”. Den samme mulighed har naturligvis en eventuel anden person, der skal se og godkende dine tekstredigeringer.

3 Ændring af tekst: Markér den del af teksten du vil ændre. Skriv den ændrede tekst. Den oprindelige tekst bliver stående med en rød streg henover, mens den nye tekst står med rødt bagefter den oprindeelige tekst.

4 Flytning af tekst: Markér den tekst eller det tekstafsnit, som skal flyttes. Klip teksten ud med genvejstasterne Ctrl + X. Indsæt teksten eller tekstafsnittet på det ønskede sted med genvejstasterne Ctrl + V. Teksten tidligere placering vises med to grønne streger over, mens tekstens nye placering er vist med to grønne streger nedenunder.

5 Ændring af skrift, størrelse og farve: Du kan også få vist ændringer i skrifttype og skriftstørrelse. Her er to steder i teksten ændret. Den øverste har fået ændret størrelsen, den næste skrifttypen og den sidste farven. Alle ændringer er foretaget under fanen ”Hjem”. I alle tre tilfælde vises ændringens indhold i den viste opsætning i marginen i højre side.

6 Nu kan personer, som senere læser teksten – eller du selv – se, hvilke ændringer der er foretaget. Gem evt. denne version med synlige ændringer, før du går videre. Når du er tilfreds med ændringerne – eller de er blevet godkendt af andre personer, som er involveret i tekstens udarbejdelse – kan du skjule visningen af ændringerne. Under fanen ”Gennemse” og menupunktet ”Acceptér” vælger du ”Acceptér alle ændringer” eller ”Acceptér alle ændringer, og stop sporing.” Sidstnævnte umuliggør, at andre personer kan spore, hvilke ændringer der tidligere er foretaget i teksten. Gem herefter denne version af dokumentet. Slut af med at Klikke på ”Registrer ændringer” for at afslutte visningen af ændringer.

///

Vil du kunne meget mere med Office-programmer som Word, Excel eller PowerPoint?
Magasinet AOD er fyldt med indsigtsartikler og tips til Word, Excel, PowerPoint og andre Office-programmer.
Få et nyt magasin hver tredje uge med tests og indsigtsartikler