Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Samsung 970 EVO Plus 500 GB: Opgraderings-venligt drev

Samsung – en nærmere præsentation er vist spild af plads – er sandsynligvis verdens største producent af hukommelseschips og forsyner store dele af elektronikindustrien med disse vitale komponenter.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

970 EVO Plus er en forholdsvis økonomisk serie, som er nemmere at skifte til end de fleste andre mærker. Koreanerne har nemlig udviklet en app, som er døbt Magician og er en super værktøjskasse, der nærmest kan udrette mirakler. ”Troldkarlen” gør det nemt at klone en eksisterende disk i en pc og overføre alt dens indhold til et nyt Samsung-drev.

Desuden er der værktøjer til sikker sletning og firmwareopdatering samt tjek af et drevs sundhedstilstand, resterende forventede levetid og meget mere. Det sidste kan måske være ekstra nyttigt, fordi Samsung specificerer en ret lav udholdenhed på 300 TB.

Samlet vurdering: 4/6

Sekventiel læsning og skrivning er dette ssd-drevs forcer, og ydermere er det – for et drev med PCIe Gen3-arkitektur – imponerende godt til skrivning af store random-dataklumper.