Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er fire fantastiske gratis-programmer til computer og mobil

Her er fire spændende programmer udvalgt af redaktionen på AOD. Find links til disse og mange andre programmer under fanebladet ”Gratis software” på aod.dk.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

1 Grepwin - Find nemt tekster i dokumenter

Hvis du har brug for at søge efter en bestemt tekst eller tekststrenge i dine filer og dokumenter, er open source-programmet grepWin et interressant stykke værktøj. Med programmet kan du søge efter et tekststykke, og, hvis du ønsker det, erstatte det pågældende stykke tekst med en ny tekst.

Der kan også anvendes regulære udtryk som søgekriterium. Her kan du ved at trykke tastaturets F1-knap få hjælp og yderligere links, der uddyber, hvordan regulære udtryk kan anvendes. Man kan udvælge, hvilke filer der skal søges i, ud fra størrelse, dato og andre kriterier.

Hent Grepwin her.

--------------------------------------------------------------------------------------------

2 Briskbard - Webbrowser med ekstra goodies

Dette nummers foretrukne program er webbrowseren BriskBard. Det er noget af en pakke, man får med BriskBard, der er en browser i moderne stil. Men der følger en række klientprogrammer med, således at alle dine internet-relaterede gøremål kan udføres inde fra webbrowseren.

Ud over webbrowser-funktionen er der redskaber som news­aggregator, newsreader, FTP-klient, medieafspiller, IRC-klient, e-mailklient og endelig en kontaktmanager der understøtter Vcard 4.0, så du kan holde styr på alle dine kontakter. D

esuden kan du direkte via webbrowseren få hurtig adgang til en lang række onlinetjenester såsom Youtube, Facebook, Twitter, Twitch, Instagram og meget mere. Browseren virker meget overskuelig, selv om der er mange småprogrammer integreret i den.

Der er også rig mulighed for selv at konfigurere browseren efter eget ønske. Man kan således vælge mellem tre forskellige ”browser engines”: Blink er standard, men Trident eller programmets egen engine kan også benyttes.

Hent Briskbard her.

3 Free Medical Dictionary for Windows - Stort medicinsk opslagsværk

 

Free Medical Dictionary for Windows er præcis, som navnet lover, et medicinsk opslagsværk, der kan anvendes af enhver Windows-bruger.

Det er selvfølgelig et nicheprogram for særligt interesserede eller professionelle, men når vi tager programmet med, er det også for at vise alsidigheden af programmer, man kan finde på internettet. Med dette engelsksprogede program kan du slå et utal af lægelige begreber op.

Hent Free Medical Dictionary for Windows her.

--------------------------------------------------------------------------------------------

4 Pengemanager - Hold styr på indtægter og udgifter

Pengemanager er en app til Android-enheder, hvor du kan holde styr på privatøkonomien. Med appen kan du opstille et budget. Indsæt alle dine indtægter, og skriv de faste udgifter ind i appen. Udgifterne inddeles i appens forskellige kategorier.

Hvis du ikke kan finde en passende kategori til en bestemt udgift, kan du oprette en ny kategori. Med appen kan du hurtigt få et overblik over dine udgifter og indtægter om dagen, ugen, måneden eller i en anden afgrænset periode.

Du opretter nemt konti og får hurtigt overblik over økonomien uden hele tiden at skulle logge på din netbank. Man må dog leve med, at der fra tid til anden dukker reklamer op i gratis-appen.

Hent Pengemanager her.