Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: EK AIO Basic 240: Ingen lys – kun effekt

Et skridt foran selv de bedste luftkølere.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Inden for væskekøling er EK et navn, der næppe kræver synderlig introduktion. Producentens Basic-serie adskiller sig imidlertid lidt fra firmaets skræddersyede modeller. Her bliver der fokuseret på valuta for pengene – og der er slet ingen rgb-lys. Hvis du synes, det lyder tiltalende, kan du roligt kaste et blik på EK AIO Basic 240.

EK Basic 240 vækker opsigt på grund af byggekvaliteten. Den føles bundsolid og vellavet. Men det, der virkelig imponerer os, er den køleydelse, den leverer. Den kommer meget tæt på 360 mm-niveauer, når det gælder kølekapacitet. Den støjer, hvis man prøver at bruge den på en over-clocket Rocket Lake-cpu, men det gælder faktisk også for stort set alle andre kølere. Når det er sagt, må vi fremhæve, at den er stille det meste af tiden.

EK-AIO Basic 240 er ideel til pc-projekter med fokus på kvaliteten eller til lukkede kabinetter, hvor belysningen ikke spiller nogen rolle. Med sin byggekvalitet og høje ydelse er den en køler, som man med sindsro kan installere og siden glemme alt om. Den skal nok tage sig af det fornødne.