Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Veldesignet og stille NAS til hjemmekontor og underholdning

Qnap HS-264 Silent NAS hedder denne nye netværksharddisk, som ifølge navnet lover at være stille i drift. Den har et fladt og indretningsvenlig design og en hurtig processor.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Denne nye NAS er stille, fremgår det af produktets navn. Årsagen er primært, at den ikke er udstyret med en blæser. Selve NAS’ens flade konstruktion og indbyggede varmeafledere holder den indvendige temperatur effektivt nede.

Det er uafviseligt rart med en NAS, der ikke støjer, især hvis du har den stående på bordet i hjemmekontoret eller måske et sted i opholdsstuen (til film, musik osv.), især da hvis NAS’en tit skal gemme eller hente data. Totalt bomstille bliver den nye Qnap HS-264 Silent NAS dog først, hvis du installerer en ssd-disk i den. En traditionel HDD "snakker" altid lidt.

Vælg hdd eller ssd

NAS'en er i et nydeligt og fladt design, cirka 4 cm høj, og den drives af en Intel Celeron N5105 quad-core 2.0 GHz-processor. Der er to 2,5 GbE-tilslutninger, to 4K HDMI-output og mulighed for 4K medie-streaming.

Hvilke diske kan du så installere? NAS'en understøtter to traditionelle 2,5/3,5"-harddiske (SATA 6 Gbps) eller ssd'er og har 8 GB hukommelse, der ikke kan udvides.

"Den nye HS-264 fortsætter QNAPs linje af unikke lydløse og blæserløse NAS'er, som kombinerer styrkerne ved en traditionel NAS med et moderne set-top-kabinetdesign," siger Stanley Huang, produktchef for QNAP. Han tilføjer:

"Med netværksstreaming og dobbelt HDMI-udgang kan multimedier nydes i hele huset på forskellige enheder i 4K-kvalitet. Et udvalg af rige apps til multimedier, backup og lagring er også tilgængelige, hvilket gør HS-264 til et utrolig godt valg for hjemmebrugere."

God billedsoftware medfølger

Som altid med Qnap-produkter følger der en masse nyttig software med. HS-264 har en række forskellige multimedieapplikationer. Brugere kan nemt få adgang til, gemme og administrere deres fotos, videoer og lydfiler med programmer som QuMagie, VideoStation og MusicStation.

NAS'en understøtter også Plex multimediestreaming eller streaming til Android TV, Apple TV, mobile enheder og DLNA-enheder. Du kan endda styre HS-264 med fjernbetjeningen Qnap RM-IR004, hvis du synes, det fungerer bedre.

Forvent en pris i overkanten af de 5000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere