Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Veldesignet og stille NAS til hjemmekontor og underholdning

Qnap HS-264 Silent NAS hedder denne nye netværksharddisk, som ifølge navnet lover at være stille i drift. Den har et fladt og indretningsvenlig design og en hurtig processor.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Denne nye NAS er stille, fremgår det af produktets navn. Årsagen er primært, at den ikke er udstyret med en blæser. Selve NAS’ens flade konstruktion og indbyggede varmeafledere holder den indvendige temperatur effektivt nede.

Det er uafviseligt rart med en NAS, der ikke støjer, især hvis du har den stående på bordet i hjemmekontoret eller måske et sted i opholdsstuen (til film, musik osv.), især da hvis NAS’en tit skal gemme eller hente data. Totalt bomstille bliver den nye Qnap HS-264 Silent NAS dog først, hvis du installerer en ssd-disk i den. En traditionel HDD "snakker" altid lidt.

Vælg hdd eller ssd

NAS'en er i et nydeligt og fladt design, cirka 4 cm høj, og den drives af en Intel Celeron N5105 quad-core 2.0 GHz-processor. Der er to 2,5 GbE-tilslutninger, to 4K HDMI-output og mulighed for 4K medie-streaming.

Hvilke diske kan du så installere? NAS'en understøtter to traditionelle 2,5/3,5"-harddiske (SATA 6 Gbps) eller ssd'er og har 8 GB hukommelse, der ikke kan udvides.

"Den nye HS-264 fortsætter QNAPs linje af unikke lydløse og blæserløse NAS'er, som kombinerer styrkerne ved en traditionel NAS med et moderne set-top-kabinetdesign," siger Stanley Huang, produktchef for QNAP. Han tilføjer:

"Med netværksstreaming og dobbelt HDMI-udgang kan multimedier nydes i hele huset på forskellige enheder i 4K-kvalitet. Et udvalg af rige apps til multimedier, backup og lagring er også tilgængelige, hvilket gør HS-264 til et utrolig godt valg for hjemmebrugere."

God billedsoftware medfølger

Som altid med Qnap-produkter følger der en masse nyttig software med. HS-264 har en række forskellige multimedieapplikationer. Brugere kan nemt få adgang til, gemme og administrere deres fotos, videoer og lydfiler med programmer som QuMagie, VideoStation og MusicStation.

NAS'en understøtter også Plex multimediestreaming eller streaming til Android TV, Apple TV, mobile enheder og DLNA-enheder. Du kan endda styre HS-264 med fjernbetjeningen Qnap RM-IR004, hvis du synes, det fungerer bedre.

Forvent en pris i overkanten af de 5000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere