Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: TCL C825: Designlækkert tv med stor lyd

Avanceret billedteknologi får følgeskab af en kraftfuld soundbar i denne interessante TCL-model.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

TCL er primært kendt for billigere tv’er. Med denne model bevæger den kinesiske producent sig op i det lidt højere prislag, men med et ret interessant tv til følge.

Skærmen er betydeligt tykkere end OLED-modellerne, og tv’et er en anelse mere besværligt at sætte op end de fleste andre i testen, da der skal skrues et par skruer i metalfoden, der holder det oprejst. Til gengæld er det et ganske elegant og designlækkert tv.

Som en særlig detalje kommer det med et kamera, der kan installeres på toppen af tv’et, så man kan foretage videosamtaler via Google Duo. Som styresystem har det Android TV ligesom mange af de øvrige i testen, men opsætningen er mere omstændelig, da man udover sin Google-konto, skal bruge en TCL-konto, som man er tvunget til at oprette, for at man kan bruge tv’et.

Avanceret billedteknik

Der er grundlæggende tale om et LED-tv. Ligesom Samsungs tv er skærmen dog forsynet med et Quantum Dot-filter, hvorfor betegnelsen bliver QLED.

Skærmen anvender samtidig den relativ nye Mini LED-teknologi baseret på meget mindre – og derfor også mange flere – billedpunkter end traditionelle LED-skærme. Det giver mulighed for større nuancering i farver og lysstyring.

Mens lysstyrken absolut er imponerende, er vi ikke voldsomt imponerede over kontrasten. Den er ikke på niveau med OLED-tv’erne i testen og faktisk heller ikke med Panasonics LED-tv.

Bevægelser har også et lidt kunstigt skær sammenlignet med resten af testdeltagerne. Den store lysstyrke og de fine farver gør dog, at du kan se film, sport og spille spil på skærmen både dag og aften.

Med Dolby Vision IQ tilpasses lysstyrken automatisk til det omgivende lys. Er der mørkt i lokalet, vil skærmen blænde ned, mens den omvendt blænder op, når der brager sollys ind ad vinduerne.
På den måde står skærmen altid ideelt.

Det er dog svært at få lov at dykke ned i manuelle billedindstillinger. To af de fire HDMI-indgange er HDMI 2.1, så du kan få optimal billedkvalitet, når du tilslutter de nyeste konsoller.

En Gamemaster Pro-tilstand sænker samtidig latenstiden samt aktiverer VRR og FreeSync Premium for at øge gamingoplevelsen yderligere.

Stor lyd

Under skærmen vil man lægge mærke til en diskret grå højttalerbjælke, der går fint i forlængelse af designet. Den kommer fra det velrenommerede hi-fi-brand Onkyo og hæver oplevelsen på dette tv markant.

Lyden i stereohøjttalerne, der suppleres af en bashøjttaler på bagsiden, er af så høj en klasse, at man ikke behøver tilslutte en ekstern lydbar. Du kan snildt få en god oplevelse med sport, film og spil blot med de indbyggede højttalere som lydsystem. Skulle du føle trang til at koble en soundbar til, er der både eArc og Atmos.

At TCL kan skabe andet end blot de billigste tv-modeller, beviser de fint med denne ret interessante model, der går andre veje end de øvrige i testen. På billedkvalitet er tv’et dog ikke helt på højde med de bedste i testen.