Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sonys populære støjdræbere klar i ny, markant dyrere, version

Sony WH-1000XM5 har smartere støjreduktion, bedre lyd og optimeret design. Prisen har samtidig fået et pænt nok i vejret, sammenlignet med forgængeren.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sony WH-1000XM5 har smartere støjreduktion, bedre lyd og optimeret design. Prisen har samtidig fået et pænt nok i vejret, sammenlignet med forgængeren

De er markedets hotteste hørebøffer, hvilket skyldes især den eminente støjreduktion, som dræber enhver lyd fra dine omgivelser. Nu kommer så den femte version af Sony WH-1000XM.

Nyt design, bedre lyd

Mest åbenlyse opdatering er et nyt design, hvor ørebøjlen går uden på ørekopperne. Nyt lædermateriale på de trykaflastende ørepuder skal give en bedre komfort. WH-1000XM5 er til dels skabt af genbrugte bildele, for at mindske miljøbelastningen.

Lyden skal også være forbedret takket være nye 30 mm drivere og en kuppel bygget i let og stift kulfiberkompositmateriale, som skal sikre bedre lyd, især i de høje frekvenser. Der er desuden anvendt guld i lodningerne, så kredsløbet leverer konsistent og pålidelig gengivelse.

Opkaldsoplevelsen skal være forbedret sammenlignet med forgængeren, takket være et intelligent system med fire stråleformede mikrofoner og smart støjreduktion, der fokuserer optagelsen mod din stemme og lukker al anden lyd ude.

Intelligent støjreduktion

Støjreduktionen har ligeledes fået et boost. To processorer styrer otte mikrofoner for at dæmpe støjen endnu mere effektivt, især i det øvre spektre. Med den nye Auto NC Optimizer-funktion tilpasses støjreduktionen automatisk, så dem på bedst mulig via dæmper omgivelsernes lyde.

Ligesom forgængeren er WH-1000XM5 spækket med smarte funktioner. De fleste er ført videre og der er desuden kommet et par nye til, eksempelvis aktiv måling af lydtryk, som overvåger om belastningen af dine ører overstiger det anbefalede niveau fra WHO og advarer dig, hvis det gør.

Tusind kroner dyrere

Batteritiden er 30 timer - det samme som forgængeren - og ved blot tre minutters opladning kan du få strøm til cirka tre timer.

Prisen tager et markant nøk op sammenlignet med tidligere modeller. Med en prislap på 3.800 kroner er de tusind kroner dyrere end WH-1000XM4 og på niveau med markedets dyreste konkurrenter, fra eksempelvis B&O. Vi glæder os til at se om de kan forsvare den høje pris.

Læs vores test af Sony WH-1000XM4 her:

https://www.altomdata.dk/sony-wh-1000xm4-test-naadeloes-stoejdraeber-er-blevet-smartere/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere