Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sonys populære støjdræbere klar i ny, markant dyrere, version

Sony WH-1000XM5 har smartere støjreduktion, bedre lyd og optimeret design. Prisen har samtidig fået et pænt nok i vejret, sammenlignet med forgængeren.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sony WH-1000XM5 har smartere støjreduktion, bedre lyd og optimeret design. Prisen har samtidig fået et pænt nok i vejret, sammenlignet med forgængeren

De er markedets hotteste hørebøffer, hvilket skyldes især den eminente støjreduktion, som dræber enhver lyd fra dine omgivelser. Nu kommer så den femte version af Sony WH-1000XM.

Nyt design, bedre lyd

Mest åbenlyse opdatering er et nyt design, hvor ørebøjlen går uden på ørekopperne. Nyt lædermateriale på de trykaflastende ørepuder skal give en bedre komfort. WH-1000XM5 er til dels skabt af genbrugte bildele, for at mindske miljøbelastningen.

Lyden skal også være forbedret takket være nye 30 mm drivere og en kuppel bygget i let og stift kulfiberkompositmateriale, som skal sikre bedre lyd, især i de høje frekvenser. Der er desuden anvendt guld i lodningerne, så kredsløbet leverer konsistent og pålidelig gengivelse.

Opkaldsoplevelsen skal være forbedret sammenlignet med forgængeren, takket være et intelligent system med fire stråleformede mikrofoner og smart støjreduktion, der fokuserer optagelsen mod din stemme og lukker al anden lyd ude.

Intelligent støjreduktion

Støjreduktionen har ligeledes fået et boost. To processorer styrer otte mikrofoner for at dæmpe støjen endnu mere effektivt, især i det øvre spektre. Med den nye Auto NC Optimizer-funktion tilpasses støjreduktionen automatisk, så dem på bedst mulig via dæmper omgivelsernes lyde.

Ligesom forgængeren er WH-1000XM5 spækket med smarte funktioner. De fleste er ført videre og der er desuden kommet et par nye til, eksempelvis aktiv måling af lydtryk, som overvåger om belastningen af dine ører overstiger det anbefalede niveau fra WHO og advarer dig, hvis det gør.

Tusind kroner dyrere

Batteritiden er 30 timer - det samme som forgængeren - og ved blot tre minutters opladning kan du få strøm til cirka tre timer.

Prisen tager et markant nøk op sammenlignet med tidligere modeller. Med en prislap på 3.800 kroner er de tusind kroner dyrere end WH-1000XM4 og på niveau med markedets dyreste konkurrenter, fra eksempelvis B&O. Vi glæder os til at se om de kan forsvare den høje pris.

Læs vores test af Sony WH-1000XM4 her:

https://www.altomdata.dk/sony-wh-1000xm4-test-naadeloes-stoejdraeber-er-blevet-smartere/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere