Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Adobe hylder David Bowie 50 år efter Ziggy Stardust kom til verden

For at fejre, at det er 50 år siden, at David Bowies berømte alter ego Ziggy Stardust kom til verden, har Adobe udgivet et udvalg af makeuppensler, outfits og andre grafiske elementer inspireret af ikonet i Creative Cloud.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I torsdags var det 75 års jubilæum for udgivelsen af David Bowies klassiker, Ziggy Stardust. Det markerer Adobe med en særlig pakke af værktøjer.

Værktøjerne er en del af den officielle kampagne, der fejrer David Bowies 75-års fødselsdag. De er lavet i samarbejde med Bowies bo, skal give Adobe-brugerne nye muligheder for at udforske Bowies magiske univers og skabe deres egne karakterer i Bowies ånd.

Partnerskabet ‘Adobe x Bowie’ er tilgængelig i Photoshop, Illustrator, Fresco, Substance og Adobe Express.

De nye værktøjer inkluderer:

• En række makeuppensler navngivet efter nogle af Bowies klassikere som ‘Ashes’, ‘Changes’, ‘Major Tom’ og ‘Queen Bish’
• En række mønstre inspireret af nogle af Bowies mest ikoniske outfits, som nu kan bruges til at skabe noget helt nyt
• Farverige baggrunde og 3D Substance-genstande inspireret af Bowies plakater og albumcovers
• ‘Klistermærker’ skabt ud fra nogle af de mest velkendte grafiske elementer fra Bowies univers som Aladdin Sane-lynet og Ziggy Stardusts mytiske guldcirkel i panden

Hyldesten til David Bowie er det nyeste initiativ fra Adobe i en serie, der hylder personer, som har ændret verdenen gennem deres kunst.

Tidligere har Adobe fx udgivet malerpensler inspireret af Edward Munch, The Lost Alphabets fra Bauhaus, og senest udkom en serie af pensler inspireret af ingen ringere end Keith Haring.

For yderligere information se Adobe’s interaktive introduktion i Adobe x Bowie

For yderligere information om Bowie 75
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere