Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Trend Micro og Microsoft samarbejder om sikkerhed til elbiler

Trend Micro etablerer ny forretningsenhed, som skal beskytte biler med internetadgang mod hackere. Forretningsenheden, der hedder VicOne, integrerer cloud- og AI-services fra Microsoft. Initiativet kommer i kølvandet på bl.a. en række FN-regler, som stiller krav til bilbranchen om at beskytte bil og fører imod digitale trusler.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I 2025 vil der globalt være mere end 400 mio. biler med internetadgang på gaden. Det er et attraktivt scenarie for hackere. Cybersikkerhedsselskabet Trend Micro åbner derfor en ny forretningsenhed kaldet VicOne, som skal beskytte både nutidens og fremtidens biler.

“Stadig flere biler og andre køretøjer får internetadgang, og vi har også set analysevirksomheden Gartner opfordre bilindustrien til at samarbejde med cybersikkerhedseksperter, som kan vurdere og blokere trusler. Det er derfor naturligt, at vi inkluderer autobranchen i vores økosystem af sikkerhed,” siger Christian K. Beck, der er countrymanager hos Trend Micro i Danmark.

Nye FN-regler stiller krav til bilbranchen

Elektriske biler bliver i stadig højere grad udsat for en bred række af digital trusler.

Hvis bilproducenterne skal overholde de nye sikkerhedsforskrifter, som er indført af FN (UN – R155), kræver det, at de indarbejder omfattende cybersikkerhed i deres økosystemer.

FN’s regler er udformet for at sikre, at bilproducenterne minimerer den stigende trussel imod biler med internetadgang og har fokus på at beskytte føreren og de mange følsomme data, som overføres trådløst til og fra bilerne og er en del af bilernes software og komplekse forsyningskæder.

Et afgørende skridt for bilproducenterne er at tage sikkerhedscentre for biler i brug, såkaldte “Vehicle Security Operations Centers” (SOC). Et SOC sikrer, at producenterne overholder lovkravene ved at tilbyde teknologi, som kan identificere og reagere på trusler imod softwarestyrede køretøjer.

Integrerer cloud- og AI-services fra Microsoft

VicOne’ SOC integrerer cloud- og AI-services fra Microsoft Azure IoT-teknologi, som indsamler telemetridata i bilerne og analyserer sikkerhedstrusler og sårbarheder.

“Cybersikkerhed er en integreret del af økosystemet omkring elbiler. Microsoft leverer en omfattende og åben platform med maksimal sikkerhed. Vi ser frem til at samarbejde med Trend Micro og VicOne om at levere komplet sikkerhed inden for telemetri og til elbiler gennem Microsofts cloud- og AI-features, som er den del af Azures IoT-services, ” siger Soren Lau, general manager for divisionen IoT Partner Solutions i Asien og EMEA hos Microsoft.

VicOne vil levere end-to-end-sikkerhedsløsninger til hele bilbranchens økosystem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere