Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er et program du kan bruge til at skabe et metaverse

Metaverse er et af tidens hotteste begreber, selvom det endnu ikke rigtig findes. Måske kan du blive pioner. For Adobe har nu opdateret et program, der kan bygger elementerne i den nye, virtuelle virkelighed.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Alle taler om det – eller i hvert fald gør Facebooks Mark Zuckerberg: Metaverse. Dette alternative, virtuelle univers findes dog ikke rigtig endnu. Men nu har du chancen for at blive pionerudvikler. Adobe (som står bag blandt andet Photoshop) opdaterer et eksisterende program, så det kan skabe nogle af de vigtige byggestene i et Metaverse. Og så er vi jo i gang.

Træhus i 3D på øde ø. Træhus i 3D på øde ø.

Det drejer sig om Adobe Substance 3D, som fremover skal understøtte skabelsen af 3D-grafik fra start til slut. Opdateringerne demonstrerer ifølge Adobe, at selskabet er parat til at være markedsleder i en verden, som gør sig metaverse-klar.

Klar til metaverse

"Metaverse-oplevelser kommer til at være en del af fremtiden, og forudseende brands forbereder sig på at skabe 3D-indhold, som vi allerede kender fra gaming-industrien. Forbrugere forventer spektakulært indhold som en del af deres personlige digitale oplevelse. Det betyder, at vi skal give udviklerne det bedste værktøj til at skabe innovative AR- og metaverse-oplevelser. Vores seneste udvidelse af Substance 3D skal hjælpe vores kunder med at gøre dette muligt," fortæller Franck Attia, nordisk direktør for Adobe.

Fantasislot til metaverse. Fantasislot til metaverse.

3D bliver fortsat vigtigere, og efterspørgslen på Substance 3D-værktøjer vokser støt i spil-, underholdnings- og nethandelsindustrien. At kunne arbejde med 3D er ved at blive normen hos kreative i hele verden, forklarer Adobe videre.

De nye opdateringer

Her er et detaljeret overblik over de vigtigste opdateringer i Substance 3D Collection:

- Der bliver fuld Apple M1-support til Substance Painter, Designer og Sampler, som gør det muligt for folk, der arbejder med 3D, at arbejde hurtigere end tidligere.

- For at skabe den maksimale ydelse i Substance-universet lanceres et nyt Substance 3D Materials SDK. Det gør det muligt for udviklere at skrive deres egne plugins og bruge Substance 3D-materiale i andre applikationer.

- Substance Material Plugin til Photoshop gør, at brugerne ifølge Adobe kan spare mange timer og mange trin,når der skal laves lag, designvariationer og 3D-effekter. Der findes allerede et tilsvarende plugin til Illustrator.

- Derudover kommer der også en stor opdatering til Substance 3D Plugin for Unity (billedet øverst), som gør det muligt for brugere at loade og modellere Substance-materiale direkte i Unity-systemet.

- Adobe udsender senere i år en Substance 3D Modeler, som giver brugerne en mere intuitiv tilgang til 3D-modellering end i dag.

Store forventninger til AI

Adobe ser desuden et stort potentiale i kunstig intelligens.

Derfor udsender Adobe også nu i beta-version et værktøj, som ved hjælp af AI skal gøre det nemmere "at skabe fantastiske AR-oplevelser meget hurtigere og mindre datatungt end tidligere," som det hedder i en meddelelse fra producenten.

Det skal blandt andet sikre, at langsomme loading-tider ikke ødelægger AR-oplevelser. Teknologien vil være fuldt integreret i Adobe Aero senere i år, oplyses det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere