Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er et program du kan bruge til at skabe et metaverse

Metaverse er et af tidens hotteste begreber, selvom det endnu ikke rigtig findes. Måske kan du blive pioner. For Adobe har nu opdateret et program, der kan bygger elementerne i den nye, virtuelle virkelighed.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Alle taler om det – eller i hvert fald gør Facebooks Mark Zuckerberg: Metaverse. Dette alternative, virtuelle univers findes dog ikke rigtig endnu. Men nu har du chancen for at blive pionerudvikler. Adobe (som står bag blandt andet Photoshop) opdaterer et eksisterende program, så det kan skabe nogle af de vigtige byggestene i et Metaverse. Og så er vi jo i gang.

Træhus i 3D på øde ø. Træhus i 3D på øde ø.

Det drejer sig om Adobe Substance 3D, som fremover skal understøtte skabelsen af 3D-grafik fra start til slut. Opdateringerne demonstrerer ifølge Adobe, at selskabet er parat til at være markedsleder i en verden, som gør sig metaverse-klar.

Klar til metaverse

"Metaverse-oplevelser kommer til at være en del af fremtiden, og forudseende brands forbereder sig på at skabe 3D-indhold, som vi allerede kender fra gaming-industrien. Forbrugere forventer spektakulært indhold som en del af deres personlige digitale oplevelse. Det betyder, at vi skal give udviklerne det bedste værktøj til at skabe innovative AR- og metaverse-oplevelser. Vores seneste udvidelse af Substance 3D skal hjælpe vores kunder med at gøre dette muligt," fortæller Franck Attia, nordisk direktør for Adobe.

Fantasislot til metaverse. Fantasislot til metaverse.

3D bliver fortsat vigtigere, og efterspørgslen på Substance 3D-værktøjer vokser støt i spil-, underholdnings- og nethandelsindustrien. At kunne arbejde med 3D er ved at blive normen hos kreative i hele verden, forklarer Adobe videre.

De nye opdateringer

Her er et detaljeret overblik over de vigtigste opdateringer i Substance 3D Collection:

- Der bliver fuld Apple M1-support til Substance Painter, Designer og Sampler, som gør det muligt for folk, der arbejder med 3D, at arbejde hurtigere end tidligere.

- For at skabe den maksimale ydelse i Substance-universet lanceres et nyt Substance 3D Materials SDK. Det gør det muligt for udviklere at skrive deres egne plugins og bruge Substance 3D-materiale i andre applikationer.

- Substance Material Plugin til Photoshop gør, at brugerne ifølge Adobe kan spare mange timer og mange trin,når der skal laves lag, designvariationer og 3D-effekter. Der findes allerede et tilsvarende plugin til Illustrator.

- Derudover kommer der også en stor opdatering til Substance 3D Plugin for Unity (billedet øverst), som gør det muligt for brugere at loade og modellere Substance-materiale direkte i Unity-systemet.

- Adobe udsender senere i år en Substance 3D Modeler, som giver brugerne en mere intuitiv tilgang til 3D-modellering end i dag.

Store forventninger til AI

Adobe ser desuden et stort potentiale i kunstig intelligens.

Derfor udsender Adobe også nu i beta-version et værktøj, som ved hjælp af AI skal gøre det nemmere "at skabe fantastiske AR-oplevelser meget hurtigere og mindre datatungt end tidligere," som det hedder i en meddelelse fra producenten.

Det skal blandt andet sikre, at langsomme loading-tider ikke ødelægger AR-oplevelser. Teknologien vil være fuldt integreret i Adobe Aero senere i år, oplyses det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere