Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mere Mario og udvidet Robo-univers: Lego fejrer 90 år med store nyheder

Ved Lego Con-eventet fik Lego-fans et smugkig på de seneste Lego-nyheder og kom i kontakt med andre Lego-entusiaster fra hele verden.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der var en sand overflod af sessioner ved dette års event, og kombineret med en ekstra speciel fejring af 90-års jubilæet for Lego-brandet blev fans udfordret til at tænke stort – om alt fra det magiske til det fantastiske og endda det superkraftfulde.

Fejring af 90 år med leg

'I sin session om "90 år med leg" kickstartede Lego Koncernen sommerens fejringer af 90-års jubilæet. Sessionen inkluderede lanceringen af to unikke og klassisk inspirerede produkter til ære for den store begivenhed, begge designet til at vække nostalgiske minder. Showets stjerner var LEGO sættet Løveriddernes borg, der omfatter fungerende vindebro og faldgitter, skjulte passager, flugtveje ud af fangekælderen og roterende vandhjul, samt sættet Lego Galaxy Explorer, der blev afsløret som en del af en rørende genforening mellem Lego-familier.

Ud over de nye jubilæumsprodukter afslørede koncernen også kampagnen "Gør verden til en legeplads", der kommer til at køre hele sommeren som del af 90-års fejringen. Temaet har til formål at opfordre både børn og voksne Lego-fans til at give fantasien frit løb og bruge deres kreativitet til at tilføje endnu mere leg til vores verden.

Nye produkter

Blandt de nye produkter, der blev afsløret, blev fans forkælet med et eksklusivt kig på det helt nye Lego Avatar produktsortiment, der hylder franchisen forud for premieren på filmen Avatar: The Way of Water til december. Det nyligt afslørede Lego Avatar sæt Toruk Makto og Sjælenes Træ lader fans genskabe øjeblikket fra den første film, hvor Jake som Toruk Makto samler Omatikaya-klanen for at forsvare ikke kun et af deres allerhelligste steder, Sjælenes Træ, men hele Pandora.

Koncernen annoncerede også opdateringer til de allerede eksisterende temaer. En anden stor afsløring gav seerne mulighed for at få et glimt af de helt nye og i sandhed stjernespækkede sæt, der bliver en del af det ultrapopulære Lego Star Wars sortiment. Sættene Lego Star Wars Justifier og Lego Star Wars AT-TE-ganger giver fans mulighed for at genskabe de episke historier fra serien Star Wars: De Hårde Hunde med den utrolige model af dusørjægeren Cad Banes rumskib, Justifier, eller drage i kamp mod separatisternes droidehær med AT-TE-gangeren.

Fans af Lego Marvel skulle fik smugkig på et nyt Doctor Strange-sæt, der viser Stranges allerhelligste som set i en række Marvel-film. Sættet giver fans muligheden for at åbne op for deres helt egne multiverser. Lego Minecraft byggere blev forkælet med to helt nye sæt, som de kan føje til deres samling: Lego Minecraft Den forladte landsby og Lego Minecraft Skeletfængslet.

Fans af Lego Super Mario fik et glimt af de helt nye figurpakker, der bliver en del af Lego Super Mario universet, hvor cool figurer som Nabbit, Lilla Toad, Hammer Bro, en vraltevinge, Toady, Baby Yoshi, Rød Yoshi og Blå Shy Guy bliver en del af den sjove oplevelse. De fik også vist, hvordan både nye og eksisterende figurer kan interagere med startbanerne, der indeholder hhv. Lego Mario, Lego Luigi og Lego Peach.

Der var også et eksklusivt glimt af et nyt sporty Lego BrickHeadz udvalg, der giver fans mulighed for at blive en FC Barcelona-spiller i Lego BrickHeadz form, og seerne var de første til at se den allernyeste Lego Minifigures samling, der bliver en del af Lego-sortimentet senere på året.

Episke byggesessioner

Som prikken over i'et gav showet foruden de mange produktafsløringer og sessioner også fans mulighed for at fordybe sig i live-byggeaktiviteter og samtaler med eksperter fra hele verden.

Højdepunkterne omfattede en kreativ masterclass inde fra selveste Pixar Animation Studios, som blev afholdt af ingen ringere end instruktøren bag Disney og Pixars "Lightyear", Angus MacLane. Lego Harry Potter fans fik chancen for at se, hvordan vi forvandler ægte filmsæt til LEGO sæt, på en magisk byggerundvisning gennem Warner Bros. Studios London – The Making of Harry Potter™. Rundvisningen foregik i selskab med Harry Potter-skuespilleren Evanna Lynch og Lego-designeren Marcos Bessa, som gav publikum tips og magiske tricks til at bygge deres helt egne kreationer undervejs.

Lego-fanatikere kunne deltage i episke udfordringer, hvor de fik vist innovative og varierede måder at bygge med LEGO klodser på. Udfordringerne inkluderede mange specielt indbudte gæster, herunder Agnes Larsson fra Mojang Studios (Minecraft), samt en særlig LEGO Masters live-byggeudfordring med LEGO Masters dommerne Matthew Ashton og Jamie Berard som værter, hvor deltagere fra hele verden blev udfordret til at bygge den mest legende kage nogensinde.

"Vores fantastiske Lego CON event handler om at bringe fansene sammen om vores fælles passion for byggeklodsen. Det er vores måde at åbne vores virtuelle døre på og bringe fans i alle aldre tættere på vores designere og utrolige produkter for at opleve noget af det, vi oplever hver dag i Lego-Koncernen," siger Emma Perkins, chef for Lego Agency EMEA. "Dette års Lego CON kickstarter vores 90-års jubilæumsfejring, og som en hyldest til alle vores fantastiske fans var målet at gøre dette års show endnu større, bedre og med endnu flere klodser end sidste år!"
Mange andre elskede temaer og deres opdateringer blev også vist frem. Under showet blev det nye Lego Art sæt Blomsterkunst samt Lego DOTS sæt med Påsynings- og Klæbemærker også afsløret, og fra Lego Games hørte vi om Lego Brawls, som snart lander på din foretrukne spilplatform.

Desuden afslørede Lego Mindstoms Maskinlæring, som er en ny udvidelse i Robot Inventor-appen, der bruger din enheds kamera eller mikrofon til at identificere forskellige billeder (f.eks. genstande) eller lyde (f.eks. stemmekommandoer).

Fans fik et eksklusivt kig på det sidste afsnit af Lego Friends serien for 2022, mens Lego Ninjago viste lidt af, hvad der venter fans senere på året. Lego City bød på seje aktiviteter såsom live stunt-action i studiet, og seerne fik også mulighed for at komme tættere end nogensinde før på et Lego Technic sæts indre.

Lego CON 2022 kan nu streames gratis i sin helhed på www.lego.com/legocom.
IT-JOB

Unik System Design A/S

Scrum Master

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Strategy Consultant

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Application & Incident Manager til Workzone ESDH-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere