Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Technics EAH-A800: Lydkvalitet og støjreduktion på første klasse

Der er heftig kamp i den øvre ende af markedet for støjreducerende hovedtelefoner, hvor især Sony markerer sig stærkt med den populære WH-1000-serie.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En stærk rival har dog meldt sig på banen i form af Technics EAH-A800, som på mange måder sætter nye standarder. Ikke fordi der er mange tekniske revolutioner at komme efter, men i kvalitet er dette headset et niveau over de fleste.

Konstruktionen er velkendt. Med sit sammenklappelige design minder den om mange af konkurrenterne, blot med bedre byggekvalitet. Det ensfarvede design giver et stilrent og nedtonet look, mens diskrete knapper på siden af højre ørekop gør betjening nem og overskuelig.

Godt udvalg af funktioner

Der er de funktioner, man forventer i et godt trådløst headset, herunder sensorer, der registerer, om du har headsettet på, så musikken tændes og slukkes afhængigt af, om du lytter til den eller ej. Støjreduktion er der selvsagt også, og den er i en klasse, som kan matche de bedste på markedet.

Den lukker effektivt omgivelserne ude, men på en behagelig måde, og det samme gælder ”Transparent”-funktionen, der tillader, at omgivelsernes lyde trænger igennem. Der er tilmed en ”Opmærksom” tilstand, der retter fokus mod stemmer omkring dig, mens øvrige lyde dæmpes. Fremragende mikrofoner gør headsettet velegnet til opkald.

Veltæmmet bas

Gengivelsen af musik er samtidig af en kaliber, der sætter stort set alle rivaler til vægs. Technics’ evne til at tæmme bassen kommer på fineste vis til udtryk i EAH-A800, hvor bunden er stram og kontrolleret, men med stor fylde.

Resten er lydbilledet er raffineret afstemt, og headsettet understøtter hi-res-musik og de fineste codes, så du kan få det optimale ud af din trådløse musik. Læg dertil en suveræn batteritid på op til 50 timer og en pris på under 3000 kroner, og du har lidt af en vinder.

Samlet vurdering: 5/6

Pris: 2695 kr.