Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Cub Cadet XR5 3000: Velfungerende – men for dyr

Den har stor klippevidde, napper kanterne med og klipper græs i alle højder på selv de største plæner.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Cub Cadet XR5 3000 er, som navnet antyder, skabt til plæner på op til 3000 kvadratmeter. Det er dog ikke bare en større model, end den XR5 2000 vi testede sidste år, den har også fået en gennemgribende opgradering, især af skæresystemet.

Det dækker nu et dobbelt så stort område ved hjælp af to skærehjul, der drejer rundt underneden med i alt otte skæreblade. Hvis dette lyder bekendt, så er det, fordi det er præcis samme system som Robomow RK 4000 Pro anvender. Faktisk er de to robotter stort set ens bortset fra farvevalg, små designdetaljer, rækkevidde og i særdeleshed prisen, hvilket vi kommer tilbage til.

I sin udformning er XR5 3000 identisk med testens Robomow; dog har den med sine sorte og gule detaljer et lidt andet udtryk. Måske den ene matcher dit haveskur bedre end den anden, og så kan det jo have lov at være udslagsgivende for valget.

I features og betjening er maskinerne helt identiske. Cub Cadet har samme touchskærm som Robomow og også præcis samme app – forklædt med et lidt anderledes farvevalg.

Ydelsen er heldigvis også den samme, når man ser bort fra batteritiden, der her er op til halvanden time. Det lidt mindre batteri gør, at det vil tage længere tid at komme igennem den samme plæne, og derfor er rækkevidde da også ”kun” angivet til 3000 kvadratmeter. Med tålmodighed skal maskinen dog nok klare en større plæne.

Med den brede klippevidde samt kantklip ud over hjulbredden og evnen til at håndtere hældninger op til 45 procent er det en slider, der uden videre vrøvl tromler de fleste plæner igennem uanset, hvor varieret den måtte være. Har du en mere kompliceret plæne med forskellige afdelinger, kan du opdele den i op til fire forskellige zoner.

På samme måde som Robo-mow kan denne Cub Cadet desuden tjekke, om kanttråden ligger rigtigt – ved at køre en runde henover plænen, inden den starter første klipning.

For dyr

Ligesom styrkerne er de samme som hos Robomow, er svaghederne det også. Med Bluetooth som eneste forbindelsesmulighed mister du hurtigt kontakt med robotten, hvis du bevæger dig ind i boligen, og så er det bare lidt kikset med stavefejl helt ude i hovedmenuen af appen.

Cub Cadet taber dog til Robomow på et væsentligt punkt: prisen. XR5 3000 koster 800 kroner mere end Robomow RK 4000 Pro.

Det er derfor svært at se, hvorfor man ikke skulle vælge Robo-mows ekstra batterikapacitet eller alternativt spare 3000 kroner og i stedet købe Robomow RK 3000 Pro, der har samme kapacitet som Cub Cadet.