Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Zoom er i forandring – nu kan du også reservere kontorplads

Der kommer hele tiden nye funktioner ind i Zoom, som omdanner applikationen fra blot at være en videomødeplatform til at kunne organisere medarbejderes hybride arbejdsliv.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Medarbejdere foretrækker i stigende grad en hybrid arbejdsplads. Et nyt værktøj fra Zoom, Workspace Reservation, giver mulighed for at reservere en plads på kontoret – det er jo ikke sikkert, at man længere har en fast plads.

Det synes at være endnu en funktion, der er ved at omdanne Zoom fra en ren videomødeplatform til et værktøj, der kan organisere de hybride arbejdsliv.

Book dig ind på en kontorplads

Med den nye funktion kan Zoom-brugere booke kontorpladser på forhånd og få overblik over kollegernes kommende arbejdsplaner. Med de fornødne tilladelser kan de også reservere en parkeringsplads på forhånd – de steder, hvor det er nødvendigt naturligvis.

Zoom har fået foretaget en undersøgelse der viser at 55 procent foretrækker en hybrid arbejdsplads, og at 53 procent stadig har behov for at møde ind på kontoret for at netværke og danne relationer til nye kunder. Yderligere så betyder fysisk fremmøde for 58 procent af deltagerne i undersøgelsen, at de kan deltage i fælles samarbejdsaktiviteter og sociale arrangementer.

Dermed ligger der et stort behov for både at kunne arbejde hjemme og på kontoret, og det er dette behov, Zoom ønsker at adressere med Workspace Reservation.

Her er funktionerne

Zoom fremhæver følgende funktioner i Workspace Reservation:
• Mulighed for at reservere kontorpladser.
• On-demand booking, hvor kontorpladsen kan bookes i en mobilapp.
• Pladsreservation og -administration med printbare QR-koder til arbejdsområder.
• Analyser af arbejdspladsen, der kan indsamle data af kontorbooking og strukturering, så man kan opbygge det mest effektive hybride arbejdsområde.

Zoom breder sig

Zoom har på det seneste udviklet en række nye funktioner, hvor formålet tydeligvis er at gøre applikationen til et bredere værktøj, der ikke kun giver mulighed for at deltage i onlinemøder, men i det hele taget at organisere det hybride arbejdsliv individuelt og i en organisation.

Tidligere – i sidste måned – blev Zoom One lanceret. Denne funktion samler en lang række kommunikations- og samarbejdsværktøjer på platformen. Læs om Zoom One her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere