Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Asus Rog Maximus Z690 Apex: Bundkort til proffe overclockere

Meget høj byggekvalitet og VRM – et bundkort for specialister. Et af de dyreste, vi nogensinde har testet. Det kræver en i9-processor.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De fleste selvbyggere vil nok kaste et enkelt blik på Asus Rog Maximum Z690 Apex’ prisseddel og straks ile videre.

Det er til at forstå, fordi det er et af de dyreste bundkort, vi nogensinde har testet. Det er også et af de mest velbyggede, men man kan selvfølgelig diskutere, om det retfærdiggør den svimlende pris.

Overclock så meget du vil

Asus har udstyret Apex Z690 med et 24+2-VRM 105 A-strømtrin, og det placerer det i spidsen af VRM-design. Man kan trygt overclocke enhver 12. generations-chip til det yderste.

Til gengæld vil man nok snyde sig selv, hvis man ikke kører med et Intel Core i9 12900K. Eftersom dette bundkort er skræddersyet til overclocking, har det kun to DDR5-dimm-slots.

Til gengæld kan den mere gamingfokuserede bruger finde sjælefred ved, at kortet har plads til fem NVMe-ssd’er (med det indbyggede PCIe 5.0-tilføjelseskort). Imponerende – men dette kort rummer ikke så meget til gamingfolket.