Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny og krum skærmserie skal gøre gaming til en virtual reality-oplevelse

AOC opdaterer sine gamingskærme i G-serien med et buet panel i næsten tv-størrelse – og med levende farver og en responstid på 1 ms. Skærmene er rette mod brugere, som elsker film og spil.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Udviklingen i it-branchen står aldrig stille, og AOC har derfor lanceret en ny serie skærme bygget på den populære 2G-skærmserie fra 2019. Ikke alene størrelse, også ydelse, design og teknologi har fået et par nyk opad i den nye 3G-serie. Det samme har priserne.

3G lanceres under navnet Agon by AOC, hvilket følger firmaets generelle navneskifte på sit gaming-segment. De første fem skærme i 3G-serien spænder i størrelser fra 27” til 34”.

Ved første øjekast er det dog udformningen, som vækker mest opsigt. 3G-modellerne har nemlig fået en 1000R-krumning, som for gamere uden erfaring med denne type skærm vil skabe en helt ny oplevelse.

Spillet omslutter dig

Du kan betragte indholdet på 3G-seriens VA-paneler i vinkler på op til 178°/178° og stadig se, hvad der foregår på skærmen. Takket være panelets krumning får du, ifølge AOC, yderligere en fornemmelse af at være omsluttet, så spillet kommer til at føles som at have en virtual reality-oplevelse foran sig på skrivebordet.

Skærmene leverer en flot 165 Hz opdateringshastighed plus en responstid på 1 ms. Opdateringen er mindst 20 Hz højere end i 2G-serien. 3G-serien understøtter Adaptive-Sync-teknologien, der skulle sikre flydende grafik uden iturevne billeder.

Til spil og til hjemmebiograf

AOC lover, at skærmene leverer levende farver med et enestående kontrastforhold og dyb sort gengivelse. 3G-modellerne egner sig derfor både til film og til spil med hyppige mørke scener.

Med den nye G-Menu-software justerer du indstillingerne med få klik og uden at skulle røre ved nogen knapper på skærmene. Tilstanden Low Blue Light og FlickerFree-teknologien er med til at skåne dine øjne, lyder det fra AOC.

Bredformat med høj opløsning

Alle modeller har tresiders kantfrit design og en justerbar fod.

Den største skærm, CU34G3S på 34”, har 21:9-billedformat og erstatter 2G-seriens full HD med WQHD-opløsning (3440 x 1440 pixel). Lyden leveres af to 5 W-højttalere, hvilket er mere end en fordobling af ydelsen i forhold til 2G-serien.

Skærmene på 31,5” (CQ32G3SU) og 27” (CQ27G3SU) har QHD-opløsning (2560 x 1440 pixel) og 16:9 billedformat. Foden rummer et kabelhåndteringshul, så du slipper for rod på skrivebordet. Modellen på 31,5” har to 5 W-højttalere, mens modellen på 27” har to 3 W-højttalere.

Her er priserne

CU34G3S, CQ32G3SU og C32G3AE har vejledende priser på henholdsvis 5049 kroner, 3339 kroner og 2589 kroner.

De øvrige modeller - CQ27G3SU, C27G3U – er på markedet til september til vejledende priser på henholdsvis 2959 kroner og 2439 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere