Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sonos One: Nem at finde plads til – og to assistenter

Sonos kompakte højttaler leverer ganske god lyd og giver dig adgang til et fremragende multirumssystem. Der er to digitale assistenter.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sonos One er en kompakt højttaler, der er nem at finde plads til, og som leverer en lydkvalitet, der er mere end tilfredsstillende i et køkken, et soveværelse eller lignende mindre rum.

Man oplever et komplet lydbillede med fyldig bund og fine detaljer. En genial feature er TruePlay, som kalibrerer højttaleren til dens omgivelser. Dog fungerer det kun med iOS-enheder.

Ganske belejligt tilbyder One også stemmestyring i form af både Google Assistant og Alexa og faktisk også Siri, men ikke via højttalerens mikrofoner. Det skal ske via en HomePod eller en iOS-enhed.

Selvom Sonos har sit eget overlegne multirumssystem, der understøtter et væld af tjenester, er stemmestyring desværre bundet af de få tjenester, der understøttes af Google Assistant og Alexa. Du er derfor nødt til at sige ”Hey Google, spil ... på Tidal”, hvis du afspille fra Tidal, som ikke er understøttet.

Der er gode mikrofoner i Sonos One, men spiller du for høj musik, mens du taler, bliver det, ikke overraskende, sværere for højttaleren at forstå, hvad du siger.

På tilslutninger er den fattigere end de fleste andre højttalere. Der er ikke aux, Bluetooth – og heller ikke Chromecast. Der er dog AirPlay2, og Sonos-systemet gør det muligt at caste indhold fra de fleste streaming-apps på Android, så man oplever ikke de store mangler.