Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gmail får nyt design – og nu rulles det ud til alle brugere

Klodens 1,5 milliarder brugere af Gmail-brugere får sig en overraskelse i disse uger. For mail-tjenesten – og dertil hørende applikationer – får nyt design. Google ændrer også funktioner. Du kan slippe for ændringerne, men ikke for evigt.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

G-mail-brugere verden over har måske i den seneste tid undrer sig over, hvad der foregår i deres indbakke. Den ser ikke helt ud, som den plejer. Google udruller for tiden et nyt design og en større integration mellem flere af sine apps og funktioner.

Udrulningen, der sker som standard, har stået på siden februar, men rammer nu for alvor den brede gruppe af brugere. Denne udrulningsbølge begyndte 28. juni. I alt 1,5 milliarder brugere anvender den populære mail-tjeneste.

Større integration med Meet og Chat

Ændringerne indeholder elementer og et designsprog, som er kendt fra Android 12. Først og fremmest vil udtrykket og opbygning ændre sig i Gmail der, hvor der sker en integration med andre tjenester i Google-miljøet såsom Google Meet, Google Space og Google Chat.

Adgangen til disse vil dukke op i venstre side af mail-klientens skærmbillede, hvorfra brugerne også vil kunne klikke på oversigter over aktive samtaler i en slags billede-i-billede. Du ryger altså ikke ud i et nyt skærmbillede.

Integrationen betyder, at du også får et beskedsystem for ny aktivitet i tjenester som Chat og Meet.

Ændringerne kommer også på tablets

Udrulningen har hidtil foregået til brugere med ”klassiske” computere, men forventes i løbet af 2022 at nå brugere med tablets.

Det nye design med udvidet app-integration kan ses som et ekstra lag i Android 12, der med opdateringen Android 12L får flere bruger-muligheder på tablets.

Fortrydelse med begrænsning

Indtil videre kan brugere selv vælge at installere ændringerne, hvis de ikke allerede har fået dem, ved at klikke på tandhjulsikonet for at åbne indstillingerne.

Samme sted kan du også vælge at vende tilbage til det gamle design, hvis det nye ikke lige er dig. Google har dog antydet, at muligheden for at fravælge ændringerne ikke varer evigt. Men selskabet har ikke ønsket at oplyse, hvornår muligheden ophører.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere