Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lidl tilbyder billige elbiler

Det er ikke længere bare billige dagligvarer, du kan købe hos supermarkedskæden Lidl. Nu er der også billige elbiler fra det tyske mærke Elaris Finn.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi forbinder Lidl med billig mælk, brød og andre dagligvare, men nu kan man også finde elbiler. I hvert fald, hvis man bor i Tyskland eller Østrig. Her har supermarkedskæden i løbet af sommeren frigivet et begrænset antal elbiler af mærket Elaris Finn.

Kompakt bybil

Bilen er baseret på den kinesiske model, Zotye Shima E30. Der er tale om en lille to-sædet model, der måler 2,87 m i længden, 1,56 m i bredde og højde og har en vægt på 930 kilo. Den er i stand til at transportere 150 kilo i det kompakte 230 liter bagagerum.

Elmotoren yder beskedne 35 kW/48 hk og leverer en topfart på 115 km/t. Der er således først og fremmest en bil egnet til bykørsel, og her vil man kunne regne med en rækkevidde omkring 200 km på en opladning. Er der tale om en mere jævn kørsel ved moderat hastighed kan man angiveligt presse den til 300 km.

Elaris Finn. Elaris Finn.

Man skal have lidt tålmodighed ved ladestanderen. Den maksimale ladekraft er 30 kW (DC), mens den trækker 11 kW ved en AC-lader.  Den senere tid har LIDL placeret en stor mængde ladere ved deres butikker i Tyskland og Østrig, så man kan oplade bilen mens man handler.

Elbil på abonnement

Bilen har moderne funktioner som aircondition, navigation, DAB+ radio, nøglefri lås, bakkamera mm. Den sælges almindeligvis til en pris på omkring 150.000 danske kroner (eksklusiv afgifter), men hos Lidl køber man ikke bilen, man lejer den til en månedlig pris på 222 euro, hvilket kan omregnes til omkring 1665 danske kroner. I Danmark vil man dog formentlig skulle betale lidt ekstra til afgifter, men prisen er stadig overkommelig og er behovet blot en bil, der skal kunne klare dagligdagens shoppeture, afhentning af børn m.m., så kan det givetvis være en fin løsning for byfamilien.

Om tilbuddet vil udvides til Danmark, ved vi intet om endnu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere