Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Gigabyte Z690 Aorus Pro: High-end der kan betales

Solid strømforsyning, fire M.2-slots og 13 USB-porte.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I 2010 ville et Gigabyte Z690 Aorus Pro have været kostbart, men i 2022 ligger det i mellemlejet. Z690-chipsættet har afffødt nogle af de dyreste bundkort, der findes, men det gælder ikke for Aorus Pro.

Tværtimod koster dette bundkort faktisk lidt mindre, end man kunne forvente, og det rummer ikke desto mindre et alsidigt funktionssæt.

USB i massevis

Hvis man har planer om at bygge en Core i9 12900K-maskine, er det helt afgørende, at man er klar over, om ens bundkort kan håndtere denne processor uden problemer. Og det kan Aorus Pro i høj grad. Det rummer et 16+3-fase-VRM med 90 A-strømtrin, hvilket er mere end nok til at drive Intels topchip, også selv om man praktiserer overclocking.

Det er imidlertid også vigtigt at finde passende USB-porte på det bageste I/O. Her er Aorus Pro dækket ind med i alt 13 USB-porte. Hvis du er ude efter et kort i den høje ende, er der rige muligheder for at finde et Aorus Pro til en god pris.