Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

All-flash-NAS med stor kapacitet i håndterbart tower-format

Qnap lancerer nu sin første U.2 NVMe/SATA all-flash NAS i tower-format – rettet mod krævende arbejdsmiljøer som videoworkflows med høj opløsning og mod små og mellemstore virksomheder.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den hurtige NAS-type med PCIe 4.0 og U.2 NVMe/SATA all-flash er ikke ny for NAS-specialisten Qnap, der har brugt teknologien i kæmpe-NAS'en Qnap TS-h2490FU QuTS. Nu lanceres TS-h1290FX, som er det første tower med indbygget U.2 NVMe/SATA all-flash. Nyheden har 12 stk. 2,5”-båse til drev.

Tower-NAS'en udmærker sig især i meget krævende arbejdsmiljøer som samarbejdsbaserede videoworkflows med høj opløsning, forklarer Qnap.

Processoren er en AMD Epyc med 8/16 kerner. Der er indbyggede 25 GbE- og 10 GbE-forbindelser, PCIe Gen 4-udvidelse og lagringskapacitet op til petabyte-niveau.

TS-h1290FX kan levere 816K/318K iSCSI 4K tilfældig læse/skrive-IOPS og dermed håndtere dataintensive og latensfølsomme applikationer som overførsel af store mediefiler, realtidsredigering af 4K/8K-medier og virtualiseringsapplikationer.

Lavt støjniveau

"Moderne virksomheder og studier bør ikke skulle dedikere hele rum til varme og støjende servere, og det er her TS-h1290FX kommer ind. Den er placeret i en unik tower-formfaktor, og brugen af støjsvag køling giver en enestående ydeevne, der drives af en processor i serverkvalitet, all-flash U.2 NVMe ssd-lagring og Qnaps operativsystem i virksomhedsklassen QuTS hero," forklarer Jason Hsu, produktchef hos QNAP, og tilføjer:

"TS-h1290FX er en bemærkelsesværdig lagrings-løsning, der giver enestående muligheder for at håndtere de moderne krav hos virksomheder og studier – herunder medieredigering i høj opløsning og samarbejdsbaserede onlinearbejdsprocesser."

Bagsiden af Qnap TS-h1290FX. Bagsiden af Qnap TS-h1290FX.

Med et slankt design, skalerbar lagring og næsten lydløs køling er TS-h1290FX ifølge Qnap ideel til små og mellemstore virksomheder og videoredigeringsteams, som kan foretage hurtig sikkerhedskopiering, samarbejde og videoredigering.

TS-h1290FX kan have direkte tilslutning af op til 20 pc'er eller arbejdsstationer ved hjælp af Qnaps PCIe-netværkskort.

Den blæserløse cpu-køler og ifølge Qnap næsten lydløse 90 mm systemblæser giver også effektiv køling uden distraherende støj, hvilket gør NAS'en ideel til integration i moderne arbejdsmiljøer.

Gode udvidelsesmuligheder

TS-h1290FX har fire PCIe Gen 4-slots, der gør det muligt at installere forskellige udvidelseskort og dermed udvide applikationspotentialet: QNAP 2,5/5/25/40/100 GbE-netværkskort for lynhurtig overførsel og et basisgrafikkort for at accelerere videoredigering og transkodning.

TS-h1290FX har et skalerbart design, der giver virksomheder plads til at vokse ved at tilslutte udvidelseskabinetter (f.eks. TL-D800C eller TL-D800S) for lagringskapacitet op til petabyteniveau. Og med QNAP QDA-UMP4-adapteren kan TS-h1290FX bruge M.2 PCIe Gen4/Gen3 ssd som et blligere alternativ til U.2 PCIe NVMe-ssd’er.

TS-h1290FX er udstyret med det ZFS-baserede QuTS hero-operativsystem, der skulle sikre fleksibel lagringsadministration, omfattende databeskyttelse og optimeret ydeevne til at strømline forretningskritiske opgaver.

NAS'en i tower-formfaktor måler 368 x 150 × 362 mm. Den er set til 42.000 kroner ekskl. moms.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere