Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

LG klar med ekstremt hurtigt gaming-tv

LG Ultragear 48GQ900 er ny 48 tommer stor OLED-gamingskærm med responstid på 0,1 ms og 4K-opløsning til krævende gamere.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

LG Electronics lancerer i dag den 48 tommer store TV-skærm UltraGear 48GQ900 i Norden. Skærmen udmærker sig ved, at den bruger OLED til baggrundsbelysning, hvilket betyder en responstid på 0,1 ms og et kontrastforhold på 1.500.000: 1. UltraGear 48GQ900 har derudover et unikt designsprog, hvilket skyldes, at skærmen kombineres med Hexagon Lightning, som bidrager med RGB-lyseffekter.

Med sit 48 tommer store format forbedrer UltraGear 48GQ900 gaming-oplevelsen uanset af om det placeres i et decideret gaming-rum, på et traditionelt skrivebord eller i stuen som en erstatning for TV’et. Uafhængigt af om skærmen bruges til gaming på PC eller via de nyeste generationer af konsoller, vil brugerne kunne drage nytte af maksimal fordybelse takket være OLED-teknologiens overlegne sorte farver, hurtige responstid - og et nyt avanceret matreflektorfilter, der adskiller skærmen fra tv-paneler.

Produktserien UltraGear inkluderer LG’s dedikerede gaming­-skærm til de mest avancerede forbrugere. Responstiden og den høje opdateringshastighed er altafgørende her, og takket være et lynhurtigt OLED-panel formår UltraGear 48GQ900 at skifte pixelfarver på 0,1 ms (grå til grå). Opdateringshastigheden er på 120 Hz og kan nå helt op på 138 Hz med overclocking. Med 10 bit farvedybde pr. pixel viser skærmen 1,07 milliarder farver og dækker 99 procent af DCI-P 3-farverummet. Opløsningen er 4K UHD (3 840 × 2 160 p).

Næsten uden forsinkelse

”LG er de førende i verden på OLED og efterspørgslen på større skærme er stigende. Vi ønsker at introducere en gaming-skærm, som indeholder alle de fordele, som OLED-teknikken kan tilbyde, en virkelig hurtig responstid og et højt niveau af kontrast. UltraGear 48GQ900 forbedrer alle former for spiloplevelser, for dem der kan lide store skærme. Ikke kun ved hjælp af LG’s teknologi, men også takket være AMD FreeSync og G-Sync-kompatiblitet”, udtaler Christian Emmertz, IT-produktspecialist hos LG Nordic.

Gaming-specifikke funktioner hos UltraGear 48GQ900 inkluderer Dynamic Action Sync, som er en funktion til at reducere inputforsinkelse, samt forskellige overlay-tilstande med blandt andet FPS-tællere og et trådkors, der giver brugerne en fordel i spil, der ikke tilbyder dette. UltraGear-seriens prisbelønnede gaming GUI giver hurtig adgang til disse tilstande og mange flere. Ved hjælp af AMD Free Sync Premium og Nvidia G-sync kompatibiliteten er der taget hånd om den adaptive synkronisering til PC. De nyeste generationer af spilkonsoller synkroniserer billedet med HDMI VRR. Således, at der kan spilles på den nyeste generation af konsoller, er billedet synkroniseret med HDMI VRR.

Selve lydoplevelsen er ud over det sædvanlige. Det indbyggede stereoanlæg i UltraGear 48GQ900 har en udgangseffekt på 20 watt pr. kanal, mens 4-bens hovedtelefon/mikrofonforbindelsen understøtter virtuel 3D-lyd i overensstemmelse med DTS Headphone :X. De som foretrækker deres eget anlæg kan tilslutte det over den optiske SPDIF-udgang.

LG UltraGear 48GQ900 er tilgængelig i dansk handel fra d. 5. september til en vejledende pris på 12.990,00 kr. UltraGear 48GQ900 har premiere under EM-finalen i League of Legends, der finder sted den 10.-11. september i Malmö Arena.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere