Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Motorola moto g62: Mediemobil med svag motor

På skærm, lyd og kamera klarer den sig flot, men en svag processor sætter begrænsninger.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Motola er kongen af denne prisklasse og fodrer markedet med den ene model efter den anden.

Enhver vægter egenskaberne lidt anderledes end de andre, så de fleste vil kunne finde en budgetmobil, der matcher behovet.

En fin filmmobil

I moto G62 handler det først og fremmest om skærm og lyd. At man får en hurtig 120 Hz-skærm er flot til denne pris, og at mobilen samtidig er forsynet med avancerede stereohøjttalere med Dolby Atmos giver løfte om en god medieoplevelse.

På det punkt skuffer den for så vidt heller ikke. Skærmen er ikke bare hurtig, men leverer også fin farvegengivelse og kontrast, omend begrænset lysstyrke.

Højttalerne gør også et fint job. Lydkvaliteten er i hvert fald bedre, end man kan tillade sig at forvente i prisklassen, og Atmos-teknologien giver en fin surroundeffekt i film og spil.

Sløv processor

Hvad der ender med at forringe oplevelsen, er mobilens ret beskedne ydelse. Processoren er fra nederste del af Snapdragon-hierarkiet, så selvom skærm og lyd lægger op til gaming og avanceret mediebrug, er kræfterne slet ikke til det.

Det tredelte kamera med en 50 MP hovedsensor, vidvinkel og makro klarer sig glimrende, men her mærkes den svage ydelse også – i form af sløv respons.

Det er en stor, men håndterbar mobil. Beskyttelse har den i form af IP52, hvilket betyder, at den er vandafvisende. Er dine krav til mobilens kræfter beskedne, kan Motorolas moto g62 være et fint valg.