Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Helt usædvanligt: Sidste års iPhones stiger i pris

Til trods for lancering af nye Apple-produkter, er ældre modeller ikke faldet væsentligt i pris. Det går stik imod tidligere års praksis. Nogle modeller er endda blevet dyrere. Det viser ny statistik fra PriceRunner.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

For nyligt præsenterede Apple en række nye produkter på sit årlige “Far Out” event. Blandt nyhederne var forskellige modeller i iPhone 14-serien og høretelefonerne AirPods Pro.

PriceRunner har kigget nærmere på priserne for sidste års modeller for at undersøge, om priserne på de ældre modeller er faldet. Det er kutyme, at tidligere års modeller får et ordentligt nøk ned ad med 5-20% prisfald.

Men ikke i år. Butikkerne bryder med trenden ved ikke at sætte priserne ned. Visse produkter bliver endda dyrere. Det gælder f.eks. Apple Watch Series 7 45 mm aluminium som er steget i pris den seneste uge med 6,25% og Apple iPhone 13 Mini, som koster 150 kroner eller 2,64% mere nu end inden eventet.

Det er højest usædvanligt, siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev, som peger på, at de generelle prisstigninger i verden også rammer de mange danskere, som ønsker sig en ny mobiltelefon.

"Næsten alting bliver dyrere for tiden. Derfor synes vi det er interessant at kigge på Apples produkter, for de falder stort set altid 5-20% i pris, når nye modeller kommer på markedet. Men ikke længere. PriceRunners prishistorik viser, at prisen på iPhone 13 har været noget nær konstant siden lanceringen af iPhone 14. Det er højest usædvanligt", siger Katrine Barslev.

Laveste priser før og efter Far Out eventet

Apple iPhone 13
FØR: 5895 kroner EFTER: 5899 kroner PRISFORSKEL I %: 0,07%

Apple iPhone 13 Mini
FØR: 5499 kroner EFTER: 5644 kroner PRISFORSKEL I %: 2,64%

Apple iPhone 13 Pro
FØR: 8245 kroner EFTER: 7989 kroner PRISFORSKEL I %: -3,10%

Apple iPhone 13 Pro Max
FØR: 925 kroner EFTER: 9125 kroner PRISFORSKEL I %: 0,00%

Apple iPhone SE
FØR: 3180 kroner EFTER: 3155 kroner PRISFORSKEL I %: -0,79%

Apple Watch Series 7 45 mm aluminium
FØR: 3105 kroner EFTER: 3299 kroner PRISFORSKEL I %: 6,25%

Apple AirPods Pro
FØR: 1589 kroner EFTER: 1589 kroner PRISFORSKEL I %: 0,00%

*Priserne er indhentet den 1/9 og den 15/9. De er de laveste priser hos pricerunner.dk

Lavere salg af nye modeller i år?

Annonceringen af nye Apple-produkter plejer at få salget af både de nyeste og lidt ældre modeller til at skyde i vejret. Det bliver interessant at følge udviklingen i år, hvor danskernes privatforbrug er blevet begrænset. Højere priser og store udgifter til el og opvarmning får formentligt mange danskere til at holde på pengene, vurderer forbrugeranalytiker Katrine Barslev.

“Måske er dette året, hvor flere vælger at beholde deres ældre mobiler. I år er specielt af flere anledninger. Vi har færre penge at gøre godt med, fordi inflationen ligger på et historisk højt niveau. Samtidigt har iPhone 14 ikke imponeret eksperterne synderligt, fordi der ikke er tale om store nyheder, men snarere små forbedringer. Spørgsmålet vil for mange være, om de lige så godt kan beholde deres nuværende model, eller opgradere til en lidt ældre model,” siger hun.

Prisforskellen mellem den nye iPhone 14 128GB (fra 8.289 kroner) og iPhone 13 128GB (fra 5.895 kroner) er mærkbar i en forvejen presset privatøkonomi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere