Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Styr dit smarte lys med Wi-Fi-bølger: Helt ny funktion hos WiZ

Den nye SpaceSense-funktion registrerer forstyrrelser i Wi-Fi-bølgerne, så dit lys tænder, når du går ind i rummet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke længere nødvendigt med en bevægelses, hvis du ønsker at aktivere det smarte lys fra Wiz, når en person bevæger sig ind i et rum. Den nye SpaceSense-teknologi bruger Wi-Fi-signaler, der allerede er til stede i rummet, til at registrere bevægelse – uden behov for dedikerede sensorer og batterier.

Wi-Fi-signaler bliver lidt forstyrret, når folk bevæger sig rundt i et rum, som en krusning i en swimmingpool. Ved at måle de små afvigelser i signalstyrken forårsaget af disse forstyrrelser, kan WiZ-lysene vurdere, om der bevægelse i værelset.

Detekteringen er omnidirektionel og skal dermed ikke vinkles på en særlig måde for at opfange bevægelse, til forskel fra en traditionel bevægelsessensor med en begrænset detekteringsvinkel.

SpaceSense vil automatisk tænde lyset, når du går ind i rummet og slukker, når der ikke længere registreres bevægelse.

Systemets følsomhed kan justeres for at forhindre dine kæledyr i at tænde og slukke lyset. Du skal blot installere mindst to lys pr. rum og forbinde dem med WiZ-appen V2.

SpaceSense registrerer ikke folks nøjagtige placering og genkender heller ikke ansigter. Alle detekteringsdata behandles lokalt uden brug af internettet eller clouden. Denne funktion er fuldstændig frivillig, så alle WiZ-brugere selv kan bestemme, om de vil gøre brug af den eller ej.

SpaceSense kan aktiveres for de fleste nye produkter introduceret efter september 2021 og alle Connected by WiZ-produkter – inklusive WiZ, Philips Smart LED og andre OEM- og private label-mærker.

Nemmere betjening

Den nye WiZ app V2 er redesignet for at gøre styringen af lyset nemmere: færre tryk for at opnå den ønskede effekt. Du får et overblik over alle dine rum på startskærmen, så du med det samme kan se, om lysene er tændt, deres lysstyrke og de anvendte scenarier. Bare et simpelt swipe med fingeren hen over rumikonet kan tilpasse stemningen til dit humør, justere lysstyrken eller give dig mulighed for at se grupper af enheder - det er hurtigt og nemt.

Quick action-funktionen gør din lysstyring hurtigere og tilpasset dine behov, så du kan få din egen, personlige belysning hurtigt i den nye app. Tænd din sengelampe for læsetid, hyggelys i spisestuen til middag eller festlys, når du er i dansehumør. Juster hele rummet med kun et tryk! Du kan oprette dine egne favorit Quick actions uafhængigt af andre brugere i dit hjem.

Light Scene-funktionen lader dig designe din egen lysscene. Med denne nye funktion kan du tage et øjebliksbillede af rummets aktuelle indstillinger, justere lyset som ønsket, vælge hvilke lys og lamper der indstilles og navngive scenen. Derefter kan du nemt fremover vælge din personlige scene i appen eller med Siri stemmestyring.

På samme måde som den nuværende WiZ-app er den nye WiZ-app V2 hjertet i WiZ-økosystemet. Alle WiZ- og Connected by WiZ-produkter, der nogensinde er blevet fremstillet, er kompatible med WiZ-appen V2.

Flere nye produkter

Efter at have lanceret en masse nye produkter denne sommer, introducerer WiZ nu nogle flere.

Det nye loftspanel kommer i tre varianter og kan indstilles fra køligt til varmt hvidt lys og har justerbar lysstyrke. LED-panelet giver en ensartet lysfordeling der er behageligt for øjnene. Loftspanelet er ude nu til følgende priser:


  • Firkantet 12 W: 529,95 kr

  • Firkantet 36 W:  819,95 kr

  • Rektangel 36 W : 969,95 kr


Lyskæden String Light er Wiz første udendørsprodukt. Den er vandtæt og vejrbestandig, så du kan lyse din have, altan eller terrasse op i alverdens farver.

WiZ String Light kommer i oktober og koster 899,95 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere