Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stor opdatering til Windows 11 klar - masser af nye features

Den første store opdatering af Windows 11 er begyndt at rulle ud til brugerne. Windows 11 22H2 byder på ny Start-menu samt nye features til gaming og sikkerhed.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er den første store funktons-opdatering siden Microsoft for snart et år siden lancerede Windows 11.

Der er ikke så lidt på menuen.

Opdateringen byder blandt andet på ny start-menu, med mulighed for at trække ikoner fra menuen og lægge dem på værktøjslinjen samt indførelse af mapper, som skabes, når man trækker apps ovenpå hinanden.

Man kan desuden skræddersy menuen ved at vælge om man vil have flere fastgjorte filer og apps eller flere anbefalede fremfor standard-layoutet.

Microsoft lover også en hurtigere og mere præcis søgning.

Stifinderen har ligeledes fået en overhaling. En ny hjemmeside giver dig mulighed for at fastgøre filer, så der er hurtig adgang, ligesom i Start-menuen. Microsoft introducerer også browser-agtig faner, men først med en senere opdatering.

Nye apps og spilfeatures

Den nye Clipchamp-app giver adgang til nem videoredigering, mens Windows Studio byder på stemmefokusering og baggrundsløring til brug i videosamtaler.

Gamerne får glæde af ydelsesoptimeringer som forbedrer latens og åbner egenskaber som Auto HDR og Variable Refresh Rate til spil i DirectX 10 og DirectX 11 vinduer - disse features var før kun tilgængelige i fuldskærms DirectX 12-spil. Understøttelse af DirectX 12 Ultimate og DirectStorage er også del af opdateringen.

Der er også en ny HDR kalibrerings-app og hvis du tilgår Xbox Game Bar med en Xbox controller, får du en hurtig-launcher til seneste spil og spil-launchere.

Sikkerheden får også et lille boost med Smart App Control, som prøver at forudsige om en app er sikker. Den forhindrer den i at åbne den, hvis den af de 43 billioner sikkerhedsunderretninger den årligt modtager, ringer alarmklokkerne. En Microsoft Defender SmartScreen gør desuden brugerne opmærksom på om de er ved at skrive deres fortrolige oplysninger ind i en ondsindet app eller en kompromitteret hjemmeside.

Windows 11 22H2-opdateringen ankommer via Windows Update. Den burde lande på din pc i nærmeste fremtid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere