Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Er denne nyhed fra Sony verdens mindste 3LCD-laserprojektor?

Ifølge Sony er to nylancerede projektorer verdens mindste af 3LCD-typen. Små er de i hvert fald med et beskedent længstemål på lige godt 42 cm.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sony har netop lanceret, hvad selskabet kalder verdens mindste WUXGA 3LCD-laserprojektorer: VPL-PHZ61 og VPL-PHZ51. Hvor små er de? Sony oplyser ingen mål, men lidt research på nettet viser, at VPL-PHZ61 har målene 422 x 129 x 338 mm. Den er altså lidt mere end 42 cm på den længste led.

Projektorerne kombinerer avancerede funktioner med høj lysstyrke og forskellige installationsmuligheder, hvilket – ifølge Sony – gør dem ideelle til en lang række anvendelsesmuligheder både i virksomheder, på uddannelsesinstitutioner samt til underholdning.

De angives begge at være nemme at installere på lofter i mødelokaler og klasseværelser med en +55 procent lodret forskydning, hvilket er det bredeste inden for faste objektiver. Begge modeller leverer høj lysstyrke. VPL-PHZ61 når op på 6400 lumen (7000 lumencenter), og VPL-PHZ51 har op til 5300 lumen (5800 lumencenter), hvilke skulle sikre klare og tydelige billeder selv i lokaler med meget indfaldslys.

Indhold fra 4K-kilder

De nye modeller understøtter 4K60P-input for kompatibilitet med 4K-videokilder.

Det er ikke nødvendigt at anvende en adapter, når projektorerne skal vise 4K-indhold simultant med andet 4K-udstyr. Begge projektorer understøtter desuden HDMI og HDCP2.3’s Deep Colour-funktion. Projektorernes Reality Text-funktion sørger desuden for tydeligere bogstaver og linjer med klar læsbarhed, hvilket skulle forbedre tekstbaseret præsentationsmateriale.

Projektorerne kommer også med Intelligent Settings-funktionen, der optimerer indholdet baseret på omgivelserne. Sammen med den brugertilpassede Bright View-funktion bliver det muligt at bevare kontrasten og dynamikken i farver, selv i meget belyste rum – ifølge Sony.

Tilpasser sig til lyset

En ny Ambiance-funktion måler automatisk rummets lysstyrke og kalibrerer derefter Bright View-, Colour Gain- og Reality Creation-indstillingerne. Derudover anvender de nye modeller et filter i et helt nyt materiale, der ikke kræver rengøring ved brug i mødelokaler og klasseværelser, oplyses det.

"Mange af vores kunder har svært ved at finde løsninger til fremvisning af indhold, der leverer høj lysstyrke og samtidig tilbyder funktioner, der kan forbedre indholdet og heraf brugeroplevelsen. Vi ønsker ikke, at vores kunder skal gå på kompromis med nogen af disse krav, og derfor har vi videreudviklet vores laserprojektorer-løsninger med en bred vifte af funktioner, så vi kan levere kompakte projektorer til markedet. Disse projektorer er i en klasse for sig inden for deres teknologi, kvalitet og design," fortæller Robert Meakin, der er European Product Manager i Professional Displays & Solutions.

VPL-PHZ61 og VPL-PHZ51 fås fra starten af 2023. Priserne bliver offentliggjort på et senere tidspunkt, forklarer Sony i en meddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere