Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HP 935 Creator Wireless Mouse og Dual-Mode Wireless Keyboard: Til den kreative

Med dette sæt tastatur/mus-sæt er får du rig mulighed for at konfigurere knapper og hjul til dine egne formål.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Dette sæt tastatur og mus fra HP befinder sig i luksusklassen, og det er i nogen grad beslægtet med Logitechs MX-enheder; i funktionalitet og et godt stykke hen ad vejen også i kvalitet.

Det er et sæt rettet mod produktivitet og i særdeleshed kreativitet – med rig mulighed for at konfigurere knapper og hjul til forskellige formål.

Fleksible kvalitetstaster

Tilslutning kan ske med en 2,4 GHz-dongle eller med Bluetooth, og der er mulighed for at tilkoble op til tre enheder og få nemt skift imellem dem med dedikerede knapper. I HP's app kan man tilpasse diverse knapper for hele systemet og for individuelle programmmer samt lys, baggrundslys i tastaturet og andet.

Modsat Logitechs mekaniske tastaturer er HP's af membrantypen med lav vandring og sagtere kliklyde. Kvaliteten er høj, og det er behageligt at skrive på det. Hvad man foretrækker, er en vanesag, men for os virker HP-tastauret mest hjemmevant at skrive på.

En mus med mange talenter

Musen matcher ikke helt tastaturet i kvalitet. Den glider over bordet med fin præcision, men knapperne er lidt drøje i klikket.

Scrollhjulet føles heller ikke så lækkert som Logitechs og larmer en del. Det har samme todelte funktion, hvor det via en knap er muligt at skifte mellem trindelt scrollen og kontinuerlig. Ved at skubbe hjulet til den ene eller anden side fungerer det desuden som frem/tilbage-knap.

Ved tommelfingeren er der tre knapper, som kan konfigureres. Det giver fin fleksibilitet. Men vi savner det horisontale scrollhjul fra Logitechs MX-mus.

Vi kunne snildt arbejde med dette glimrende sæt som vores daglige kontorredskaber – dog hælder vi alligevel mere til MX-alternativet.