Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lækker teknik – Alienware Aurora R13

Nyd denne monster-gamingmaskine, hvor du kan kigge ind til den kraftige ”motor” gennem et glasvindue.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Engang dominerede Alienware desktop-gaming med producentens unikke kabinetter, men nu har alle kabinetter lige fra Razer til HP fået et design, som skilder sig ud. Men Alienware kan stadig.

Denne Aurora R13, som fås i både sort og hvid, får waw-faktoren tilbage til Alienware takket være den kompakte form, glasvindue og nydelige kurver. De eneste mennesker, som beklager sig, er dem, som er vant til at stille kaffekoppen oven på computeren. Her vil den nemlig glide ned fra toppen.

Det er ikke kun kabinettet, som er opsigtsvækkende. Det aktuelle bundkort er, hvad angår størrelsen, en mellemting mellem et microATX- og et ATX-kort. På komponentsiden har det viste eksemplar en Intel Core i9 12900KF-cpu, 64 GB DDR5-ram samt Alienware Cryo-Tech væskekøling. Kun RTX 3080-gpu’en skuffer lidt, men Alienware har vredet hver eneste lille dråbe ydelse ud af den, så den næsten kan matche en HP Omen med en 3090-gpu (1400p og 4K).

Glaspanelet giver dig frit kig ind til den kompakte computerindmad, som de fleste steder kan opgraderes. Gpu’en, hukommelsen og ssd’en (1 TB) er tilgængelige. Kun bundkortet og strømforsyningen (750 W) er svære at udskifte.

Prisen? Ja, her taler vi altså om en Alienware-maskine med høj ydelse og i smart design. Så med denne konfiguration kommer vi op over de 30.000 kroner.

Indmaden

Det kompakte bundkort er noget helt for sig selv, når man ser på målene. Alienwares egen konstruktion imponerer. Og du bliver forbløffet over det rene, generelle udtryk. Der er indbygget Alienware FX-lys, som kan tilpasses ved hjælp af software.

Ydelsen

Du håber selvfølgelig, at et færdigbygget pc-system som dette fungerer godt fra første tryk på startknappen. Det må man virkelig sige, at denne Alienware gør med fantastisk ydelse i 4K og 1440p-gaming uden nogen brug for indgreb fra brugerens side. Selvfølgelig kan maskinen blive varm i så lille et kabinet, og blæserne bliver hørbare under tung belastning, men Aurora R13 leverer virkelig det, som du må forvente til prisen.

Tilslutningerne

På grund af den kompakte form er det ikke en maskine, som strør om sig med fysiske tilslutningsmuligheder. Men der er en del at vælge imellem. Der er ni USB-porte og tre USB-C-porte spredt ud over for- og bagsiden, hvilket er rigeligt for de fleste brugere. Du får også en 3,5 mm-headsetindgang plus en enkelt Ethernet-port af 2.5 Gb-typen.